Rüveyda İleri'nin “Yenikapı Kazı Buluntularındaki Neolitik ve Erken Bizans Dönemi İnsan Kemiklerinin X-Işını Floresans Yöntemi ile Karakterizasyonu” başlıklı sunumu

Marmaray kazı çalışmaları sırasında açığa çıkan arkeolojik kalıntılar ile ilgili düzenlenen seminerde İstanbul Teknik Üniversitesi Enerji Enstitüsü doktora öğrencisi Sayın Rüveyda İleri “Yenikapı Kazı Buluntularındaki Neolitik ve Erken Bizans Dönemi İnsan Kemiklerinin X-Işını Floresans Yöntemi ile Karakterizasyonu” başlıklı sunumu ile bu konu hakkındaki çalışmalarından bahsetmiştir.

Sayın İleri yaptığı sunumda kazılarda açığa çıkan kemik ve benzeri buluntulardan ve elde edilen buluntuların hangi döneme ve karakteristiğe sahip olduğunu belirlemek amacıyla yaptığı XRF karakterizasyonları ve yorumlarından bahsetmiştir.

Sayın Rüveyda İleri'ye yaptığı başarılı sunumdan dolayı Sayın Doç. Dr. Şahin Uyaver hocamız üniversitemiz adına teşekkürlerini iletmiştir.

Bu sayfa en son 14-11-2016 13:43 tarihinde güncellenmiştir.