Dünyada ve ülkemizde popüler konular arasında yer alan yenilenebilir enerji kaynakları ile ilgili yeni gelişmeleri Türk Alman Üniversitesi’nde okuyan geleceğin mühendislerine aktarmak için, Fen ve Mühendislik Fakülteleri bir seminer düzenledi.Programa Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Dr. Cenk Denktaş konuşmacı olarak katılarak, konuyla ilgili yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Günümüzde en temel enerji tüketiminin elektrik enerjisi olduğunu belirten Dr. Cenk Denktaş, onu ısı ve fosil yakıtların takip ettiğini söyledi. Çevre kirliliğinin tehlikeli boyutlara ulaşmasıyla alternatif yakıtlara yönelmenin zorunlu hale geldiğini belirten Denktaş, yaptığı çalışmada incelenen Mikrobiyal Yakıt Hücreleri (MYH) ile hem enerji elde edebilme potansiyeli hem de çevre dostu olması bakımından alternatif enerji kaynağı olabilme potansiyelinden bahsetti. Denktaş, tasarlanan mikrobiyal yakıt hücresinin “glikoz ve asetat” ile beslendiği takdirde gerçekleşecek reaksiyonlar ve bunun sonucunda elde edilebilecek enerjiyi vurguladı.

Programın sonunda Fen Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Şahin Uyaver ve Fen Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Kayhan İnce Sayın Dr. Cenk Denktaş’a bilgilendirici sunumu ve katılımından dolayı üniversitemiz adına teşekkürlerini iletti.

Bu sayfa en son 27-6-2016 15:30 tarihinde güncellenmiştir.