ÖSYS İLE ÜNİVERSİTEMİZE YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİN KAYITLARI

ÖSYS ile Üniversitemize yerleşen adayların 11-16 Ağustos 2016 tarihleri arasında Ön Kayıt Formunu doldurmaları gerekmektedir.

Ön Kayıt Kılavuzu için burayı tıklayınız!         Ön Kayıt Formunu doldurmak için burayı tıklayınız!

ÜNİVERSİTE E-KAYIT

Üniversitemize Genel Lise kontenjanlarından yerleşen adaylar https://www.turkiye.gov.tr adresine E-Devlet şifresiyle girerek “e-Hizmetler” sayfasına tıklayıp, açılan sayfanın sonunda yer alan “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı” başlığı altındaki “Üniversite E-Kayıt” sekmesinden 12-16 Ağustos 2016 tarihleri arasında kayıtlarını yaptırabilirler. E-Kayıt Kılavuzu için tıklayınız     Üniversite e-Kayıt için tıklayınız.

Almanca Ders Programı Uygulayan Liseler kontenjanlarından yerleşen adaylar bu yöntemle kayıt yaptıramazlar. Bu durumdaki adaylar “LYS Lisans Kayıtı İçin Gerekli Belgeler ile birlikte Üniversitemiz Öğrenci İşlerine 16-19 Ağustos 2016 tarihleri arasında şahsen müracaat ederek kayıtlarını yaptırabilirler.

E-Devlet şifresi olmayan adaylar PTT şubelerinden nüfus cüzdanları ile şahsen müracaat ederek e-devlet şifrelerini alabilirler.

ÖSYS ile Üniversitemize yerleşen adayların; Lise mezuniyet durumları, yükseköğretim kurumlarında aynı düzey (örgün eğitim) diploma programına kayıt durumları ve askerlik sorgulamaları sistem üzerinden yapılmaktadır. Yapılan sorgulamalar neticesinde Üniversite E-Kayıt yöntemi ile kayıt yaptırmalarında bir engeli olmayan adaylar internet üzerinden kayıt yaptırabilir ve kayıt yaptırdığına dair belgenin çıktısını sistemden alabilirler. İnternet üzerinden E-Kayıt yaptıran adaylar “LYS Lisans Kayıtı İçin Gerekli Belgeler”i 19 Eylül 2016 tarihinde Öğrenci İşlerine teslim ederek öğrenci kimlik-seyahat kartlarını alacaklardır.

ÜNİVERSİTEMİZE ŞAHSEN MÜRACAAT İLE KAYIT

Herhangi bir nedenden dolayı internet üzerinden  “Üniversite E-Kayıt” yöntemiyle kayıt yaptıramayan adaylar, LYS Lisans Kayıtı İçin Gerekli Belgeler” ile birlikte 16-19 Ağustos 2016 tarihleri arasında Üniversitemiz Öğrenci İşlerine şahsen başvurarak da kayıtlarını yaptırabilirler.

ÖĞRENCİ KİMLİK KARTI-İETT İSTANBULKART

Kayıt yaptıran öğrencilerimiz öğrenci kimlik kartı ve indirimli seyahat kartlarını eğitim-öğretim güz yarıyılı başlangıcında Öğrenci İşlerinden teslim alabileceklerdir. Öğrencilerin bu yönde herhangi bir işlem yapmaları gerekmemektedir.

KAYIT ADRESİMİZ:

Türk-Alman Üniversitesi

Öğrenci İşleri Kayıt Bürosu - Yabancı Diller Yüksekokulu Binası Kat: 1, No: 132

Şahinkaya Cad. 86-34820 Beykoz / İSTANBUL

Not: Belirtilen tarihlerde kayıt yaptırmayan adaylar herhangi bir hak iddia edemezler.

Bu sayfa en son 11-8-2016 10:24 tarihinde güncellenmiştir.