İstanbul – Global City!

Yeni kurulan Kültür ve İletişim Bilimleri Bölümü öğrencileri İstanbul’un 'merkezi iş bölgesini' gezdi.

Hazırlık sınıfını tamamlamak üzere olan Kültür ve İletişim Bilimleri Bölümü öğrencileri 20 Mayıs’ta Prof. Dr. Ernst Struck nezaretinde düzenlenen, ekonomi merkezleri Şişli-Levent-Maslak gezisine katıldılar. Bu bölgede büyüyen İstanbul’un öneminin göstergesi sayılan banka, ofis ve konut gökdelenleri; İş Bankası Kuleleri (181m), İstanbul Saphhire (263 m) ve Spine Tower (191 m) gibi 'global city' işaret ve simgelerinin yanı sıra  lüks sınıf bir AVM olan Zorlu Center’dan, mimari açıdan önemli olan Kanyon ve küresel mal arzı ve uluslararası müşteri profili ile İstinye Park’a kadar çeşitli AVM’ler bulunmaktadır. Kültür bilimleri bilgisi, 'Central Business District' (merkezi iş bölgesi) kavramını ve onun toplum açısından önemini kavramaya yardımcı olmaktadır.

Bu sayfa 28-7-2017 10:23 tarihinde güncellendi.