Kampüs İnşaatında Sona Yaklaşıldı

TOKİ 1. Etap kapsamında 2016 yılının Haziran ayında inşaatına başlanan; Merkezi Derslikler Binaları, Mühendislik Fakültesi Binası, Merkezi Laboratuvar Binası, Misafirhane Binası ile öğrenci kulüpleri ve bilgisayar odalarını da kapsayan Kütüphane ve Yemekhane Binası inşaatlarının 2018 yılının sonuna kadar bitirilmesi planlanıyor.

Yeni Rektörlük Binamız

2018’de tamamlanacak TOKİ 1. Etap binaları ile daha önce hizmete giren 2. Etap binaları (YDYO, Rektörlük ve İdari Birimler Binaları ile sosyal bilim dallarını içeren Fakülteler Binası), toplam 110.746 m²’lik kapalı alandan oluşuyor.

Yurt binaları için Üniversitemize tahsis edilen arazinin süregelen imar çalışmalarına paralel olarak konsept projelere odaklanılırken, Teknopark inşaatı için uygun arazi arayışı devam ediyor. Kongre Merkezi’nin yapımının ise 2019 yılı içinde tamamlanması hedefleniyor.

Sosyal Bilimler Fakülte Binamız

Yabancı Diller Yüksekokulu

Bilindiği gibi, Beykoz’daki kampüsümüzün ilk inşaatı olan Yabancı Diller Yüksekokulu Binası’nın yapımına 2015 yılının Ocak ayında başlanmış ve inşaat dokuz ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak 2015 Eylül’ünde eğitim-öğretim hizmetine açılmıştı. 2015 Aralık ayında inşaatına başlanarak 2016 yılının Aralık ayında tamamlanan Rektörlük ve İdari Birimler Binası, 2017 Mart ayından itibaren idari kadrolarımıza ev sahipliği yapmaya başlamış, İktisadi ve İdari Bilimler, Kültür ve Sosyal Bilimler ile Hukuk Fakültelerini içeren sosyal bilimlere ait Fakülteler Binası ise 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı’nda hizmete girmişti.

Bu sayfa 12-9-2018 10:57 tarihinde güncellendi.