Kamu Denetçiliği Kurumu Ziyaret Edildi

Hukuk Fakültesi İdare Hukuku Anabilim Dalı tarafından düzenlenen Kamu Denetçiliği Kurumu İstanbul Ofisi ziyareti 10 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirildi. İdare hukuku dersini alan öğrenciler ile Araş. Gör. Nida Malbeleği ve Araş. Gör. Ahmet Çağrı Yıldız’ın katıldığı ziyarette Kamu Denetçiliği Uzmanı Berna Süer ve Uzman Zihni Salihoğlu ombudsmanlık kurumunun tarihçesi, Türkiye’de kuruluşu ve görevleri hakkında bilgiler verdiler.

Arş. Gör. Nida MALBELEĞİ, Arş. Gör. Ahmet Çağrı YILDIZ ve Hukuk Fakültesi Öğrencileri
Fotoğraf: Hukuk Fakültesi
_________________________________________________________________________________

Anayasal bir kurum olan, idareye karşı vatandaşların haklarının korunması ve gerekli hallerde idare ile vatandaşın uzlaştırılması bakımından önemli işlevleri bulunan kurumun somut faaliyetleri hakkında da bilgi edinen öğrenciler ziyaretten çok memnun kaldıklarını ifade ettiler. Öğrencilerin sorularıyla aktif katılım sağladıkları ziyaret, edindikleri bilgileri “Fahri Ombudsman” sıfatıyla hayatlarına aktarmaları ve yayılmasını sağlamaları dilekleriyle sona erdi.

Fotoğraf: Hukuk Fakültesi

Bu sayfa 29-3-2017 14:11 tarihinde güncellendi.