TAÜ´de Pratik Ağırlıklı Eğitim

Türk-Alman Üniversitesi‘nin kurulduğu günden bugüne eğitim verdiği tüm alanlarda teorik ve uygulamalı eğitim, temel olarak bir bütündür. Bu kapsamda; daha önce sektörlerinde önde gelen, Almanya ve Türkiye menşeli firmalarla imzalanmış olan işbirliği protokollerinin ardından İkitelli STFA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile işbirliği protokolleri hayata geçirilmiştir.

Fotoğraf: Gülsüm ŞAHAN
_________________________________________________________________________________

Söz konusu protokoller çerçevesinde, Türk-Alman Üniversitesi Mühendislik ve Fen Fakültesi öğrencileri, atölye stajlarını; Mercedes-Benz Türk, BOSCH, MAN gibi firmalarda olduğu gibi İkitelli Oraganize Sanayi Bölgesi ve Haydarpaşa Meslek Eğitim atölyelerinde de gerçekleştirme olanağına sahip olacaklardır.

Fotoğraf: Gülsüm ŞAHAN

Böylece öğrenciler, eğitimleri sırasında derslerde edindikleri teorik bilgileri daha ilk yıllarda uygulamalı olarak pekiştirebilecekleri imkanlara  kavuşacak ve gelecekte de sahip oldukları mesleki bilgileri uygulayacak yetkinliğe sahip bir biçimde iş hayatlarına başlayabileceklerdir.

Fotoğraf: Gülsüm ŞAHAN

Bu sayfa 22-6-2017 11:38 tarihinde güncellendi.