TAÜ'de 3D Yazıcı Teknolojileri ve Endüstriyel Uygulamaları
infoTRON Teknoloji Danışmanı Sayın Uğur Yurttaş ve +90 Proje Danışmanı Sayın Cem Severcan 5 Mayıs 2017 Cuma günü TAÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Teras Kat Seminer Salonu’nda “3 Boyutlu Yazıcı Teknolojileri ve Endüstriyel Uygulamalar” başlıklı bir seminer vermişlerdir.

Fotoğraf: Yrd. Doç. Dr. Mete BUDAKLI

23 yıl önce kurulan ve disiplinlerarası bir çalışma ortamına sahip mühendislik ve simülasyon şirketi infoTRON’da 50 personel bulunmaktadır. İlk yıllarda müşteriler otomotiv, uzay ve havacılık ve savunma sanayii sektörlerinden iken tüketim ürünleri, medikal ve mimari alanlarına da hizmet verilmeye başlanmıştır. Şirket 75 üniversite ile iş birliği içerisindedir.

+90 ise 10 yıl önce infoTRON ve HEXAGON ortaklığı ile kurulmuş ve 3B yazıcı ile üretilen acil parça hizmeti sunan bir şirkettir. Bugüne kadar 400 müşteriye 80000 acil parça üretilmiştir.

Fotoğraf: Yrd. Doç. Dr. Mete BUDAKLI

Uğur Yurttaş ile Cem Severcan birlikte yaptıkları sunumda ürün yaşam döngüsü yönetimi, tersine mühendislik ve kalite kontrol, simülasyon ve sanal gerçeklik gibi konuları detaylı bir şekilde anlattılar. Sunum boyunca farklı nesil üç boyutlu yazıcılardan çıkan ürünler katılımcıların incelemesine sunuldu.

Etkinlik 3 boyutlu yazıcıların yakın gelecekte üretim hatlarında kullanılmasının ve uzun vadedeki senaryoların (gıda ve organ basımı gibi) tartışılmasıyla sona erdi.

infoTRON ve +90 şirketleri öğrencilerimiz için kısa veya uzun dönem stajyerlik ve bitirme tezi çalışması yapma gibi imkanlar sunmaktadır.

Bu sayfa 22-6-2017 11:41 tarihinde güncellendi.