TAÜ'de 3D Yazıcı Teknolojileri ve Endüstriyel Uygulamaları
infoTRON Teknoloji Danışmanı Uğur Yurttaş ve +90 Proje Danışmanı Cem Severcan, 5 Mayıs 2017 günü TAÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Teras Kat Seminer Salonu’nda '3 Boyutlu Yazıcı Teknolojileri ve Endüstriyel Uygulamalar' başlıklı bir seminer verdi.

Fotoğraf: Yrd. Doç. Dr. Mete BUDAKLI

23 yıl önce kurulan ve 50 kişilik personeli bulunan İnfoTRON, disiplinlerarası çalışma ortamına sahip bir mühendislik ve simülasyon şirketidir. Kurulduğu yıllarda otomotiv, uzay ve havacılık ile savunma sanayi sektörlerine hizmet veren, ilerleyen dönemlerde bunlara tüketim ürünleri, medikal ve mimari alanları da ekleyen kuruluş, 75 üniversite ile iş birliği içerisindedir.

+90 ise, 10 yıl önce infoTRON ve HEXAGON ortaklığı ile kurulmuş ve 3B yazıcı ile üretilen acil parça hizmeti sunan bir şirkettir. Kuruluş, günümüze kadar 400 müşterisine 80000 acil parça üretmiştir.

Fotoğraf: Yrd. Doç. Dr. Mete BUDAKLI

Uğur Yurttaş ile Cem Severcan birlikte yaptıkları sunumda ürün yaşam döngüsü yönetimi, tersine mühendislik ve kalite kontrol, simülasyon ve sanal gerçeklik gibi konuları detaylı bir şekilde anlattılar. Sunum boyunca farklı nesil üç boyutlu yazıcılardan çıkan ürünler katılımcıların incelemesine sunuldu.

Etkinlik 3 boyutlu yazıcıların yakın gelecekte üretim hatlarında kullanılmasının ve uzun vadedeki senaryoların (gıda ve organ basımı gibi) tartışılmasıyla sona erdi.

infoTRON ve +90 şirketleri öğrencilerimiz için kısa veya uzun dönem stajyerlik ve bitirme tezi çalışması yapma gibi imkanlar sunmaktadır.

Bu sayfa 28-7-2017 10:46 tarihinde güncellendi.