Türk-Alman Üniversitesi Hayvan Refahı Ödülleri


Türk-Alman Üniversitesi Hayvan Refahı Ödülleri Töreni 12 Aralıkta yüksek katılımlı bir toplantı ile gerçekleştirildi.

Bir ilki gerçekleştiren Türk-Alman Üniversitesi, gıda sektöründe hayvan refahı konusunda ülkemizde öncü olan ve
tüketicilerine yüksek kalitede ürünler sunan firmaları ödüllendirdi. Metro Marketleri, Barilla, Aslı Börek, Four Seasons Otelleri ve Wyndham Otelleri “İyi Yumurta Ödülü” aldı.

 

Programın sunucusu ve TAÜ Hukuk Kliniği Müdür Yardımcısı Engin Arıkan, günümüz hayvancılık uygulamalarının, hayvanlara hayatları boyunca muazzam bir acı çektirdiğini ve milyonlarla ifade edilebilecek sayılarda hayvanın bu koşullarda yetiştirildiğini ifade etti. Arıkan, hayvan refahı reformlarının hayvanların eziyetini ciddi biçimde azalttığı gibi, insan sağlığı açısından da yüksek antibiyotik kullanımı gereksinimini ortadan kaldırdığı için önemli olduğunu vurguladı.

 

 

Barilla’nın ödülünü, TAÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kemal Yıldız;  Barilla’nın Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Müdürü Hakan Göker’e, Dolaylı Malzeme, Hizmet, Enerji ve Yatırım Müdürü Aytaç Köksal’a ve Satın Alma Müdürü Sacit Atay’a takdim etti. Göker, hayvan refahı ve gıda güvenliği konusunda kuruluşlarının büyük bir özen gösterdiğini ifade ederek, köklü bir marka olan Barilla’nın ülkemizde hayvan refahı konusunda önemli yol kat ettiğini, ayrıca ileride standartlarını daha da yükselteceğini ifade etti.
 


Aslı Börek’in ödülünü, firmanın Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Kutlu TAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Kurşat’ın elinden aldı. Kutlu, markalarının ismini taşımasından dolayı kuruluşlarına verilen bu tip ödülleri çok önemsediğini ve hayvan refahı konusundaki ilerlemelere firma olarak çok değer verdiklerini belirtti.
 


Metro Marketlerinin ödülünü, TAÜ Üniversite Koordinatörü Prof. Dr. İzzet Furgaç; Metro Marketleri Kalite Güvence Müdürü Yasemin Ertürk’e ve Kurumsal İletişim Sorumlusu Armağan Seçkin’e verdi. Ertürk, Metro Marketlerinin yurt dışında pek çok kez hayvan refahı alanında ödül aldığını ve Türkiye’de bu konuda öncü bir firma olarak hayvancılığın standartlarını yükselttiklerini ifade etti. Ertürk ayrıca, Metro Marketlerin çalışmalar kapsamında tedarikçilerine sağladığı eğitimler ve verdiği destek ile üreticilerin de dönüşüm bağlamında olumlu geri bildirimlerde bulunduklarını belirtti.

 


Four Seasons Otelleri’nin ödülünü, Kültür ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı ve Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Aysel Uzuntaş, Four Seasons Banquet Chef’i Ayhan Aydın’a takdim etti. Aydın, pozisyonu gereği bu sürecin doğrudan içinde bulunduğunu ve otel zincirinin maliyetler konusunda baskıcı olmamasından dolayı bu imkâna kavuştuklarını ifade etti.
 


Wyndham Otelleri’nin ödülünü, TAÜ Özel Hukuk Bölüm Başkanı Doç. Dr. İrfan Akın, Wyndham Satış Müdürü Cihan Soydan’a verdi. Soydan konuşmasında, otel gruplarının Türkiye’de oldukça büyük ölçekte bir tedarik zincirine sahip olduğunu ve faaliyetlerini sürdürülebilirlik bilinci ile yürüttüklerini belirtti.

Programın sonunda Prof. Yıldız, TAÜ akademik kadrosu adına ödül alan tüm firmaları tebrik etti ve hayvan refahı çalışmaları konusunda gerekli tüm desteği vermeye hazır olduklarını ifade ederek bu konudaki reformların artmasını diledi.

 


Bu sayfa 21-12-2018 16:46 tarihinde güncellendi.