Yılın Hukuk Projesi: Çocuk Üniversitesi

Hukuk kulüplerinin 2016 yılında gerçekleştirdikleri projeleri daha geniş bir kitleye duyurmak ve projelerde yer alan gençleri desteklemek amacıyla Türkiye Hukuk, bu yıldan itibaren “Yılın Hukuk Projesi” ödülünü verme kararı aldı. Prof. Dr. Yavuz ATAR, Doç. Dr. Zekeriya KÜRŞAT, Yrd. Doç. Dr. Esra ALAN AKCAN, Av. Işıl İLGİN OKTAY ve Arş. Gör. Ömer TEMEL‘den oluşan jürinin ön elemeden geçen 7 hukuk projesini değerlendirmesi sonucu Yılın Hukuk Projesi 2016 ödülünü “Çocuk Üniversitesi” projesiyle Türk Alman Üniversitesi Pro-Bono Hukuk Kulübü kazandı.

Pro-Bono Hukuk Kulübü üyelerini ve Çocuk Üniversitesi projesinde görev alan herkesi tebrik eder; “Yılın Hukuk Projesi” ödülüne başvuran bütün hukuk kulüplerini dahil oldukları topluma genç yaşta değer kattıkları ve fayda sağladıkları için Türkiye Hukuk ekibi olarak yürekten kutlarız.

Çocuk Üniversitesi Projesi Hakkında:

“Çocuk Üniversitesi” projesi 05 – 26 Aralık 2016 tarihleri arasına (toplam 4 hafta – 8 saat) Türk Alman Üniversitesi ve Beykoz Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı Şubesinde gerçekleştirildi. Çocukların kendi haklarını tanımalarını, toplumdaki yerlerini bilinçli bir şekilde kavramalarını gerçekleştirebilmek amacıyla; ilköğretim 3. ve 4. sınıf öğrencilerinden oluşan on dört kişilik bir çocuk ekibi ile her hafta 2 saatlik bir birliktelik gerçekleştirilmiştir.

Projeden faydalanan çocuklar TEGV Beykoz Şubesi tarafından belirlendi. Konunun uzmanlarının danışmanlığında oluşturulan müfredat takip edildi. Proje kapsamında çocuklarla “hak ve hukuk kavramlarının anlamları, çocukların zorla çalıştırılamayacakları, herkesin vücudunun kendisine ait olduğu, eğitim hakkı ve fikir hürriyeti” konuları oyunlar eşliğinde paylaşıldı. Proje sonunda çocuklarla mezuniyet pastası kesilmiş ve diploma töreni gerçekleştirilerek çocuklara özel olarak tasarlanan diplomaları verildi. 14 çocuk, sembolik olarak “Çocuk Üniversitesi”nin ilk mezunları olarak uğurlandı.

Bu sayfa 19-6-2017 17:01 tarihinde güncellendi.