YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç’ın Türk-Alman Üniversitesi’ni Ziyareti

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç 26 Kasım 2018 günü

Üniversitemizin İstanbul Beykoz’daki kampüsünü ziyaret etti.

Prof. Dr. Saraç’ı Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ) Rektörü Prof. Dr. Halil Akkanat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Kurşat, Üniversite Koordinatörü Prof. Dr. A. İzzet Furgaç ve TAÜ Uluslararası ve Akademik İlişkilerden Sorumlu Rektör Danışmanı Prof. Dr. Philip Kunig karşıladı.

Bir süre Rektörlük Makamında Prof. Dr. Akkanat ile sohbet eden Başkan Saraç, daha sonra Rektörlüğün Senato Odasında düzenlenen ve TAÜ yönetiminin yanı sıra Dekanların ve Bölüm Başkanlarının da hazır bulunduğu toplantıya katıldı.

Toplantıda Prof. Dr. Saraç’a TAÜ’nün genel yapısı, hedefleri, Alman Konsorsiyumu, Fakülte ve Bölümlerin koordinatörlüğünü yapan Almanya’daki partner üniversiteler, açılması planlanan yeni bölümler ile kampüs ve yurt inşaatlarındaki gelişmeler hakkında ayrıntılı bilgi içeren bir sunum yapıldı. Özellikle mühendislik ve fen alanlarında, staj ve bitirme projeleri ile üniversite/sanayi iş birliğinin öğretim planına entegre edilişinin vurgulandığı toplantıda, ayrıca, hukuk hariç diğer tüm lisans programlarında iki yıla kadar çift diploma verilmeye başlanması hedefinin altı çizildi.

Prof. Dr. Saraç da çift diplomanın YÖK için çok önemli ve istenen bir uygulama olduğundan, TAÜ’nün varlığının, iki ülke arasındaki kültürel ve sosyal ilişkilerde entegrasyonu kolaylaştırıcı kimliği nedeniyle önem taşıdığından söz etti ve TAÜ’de -özellikle üniversite/sanayi iş birliğinde YÖK’ün arzu ettiği noktaya ulaşmak için yapılan- yenilikçi çalışmaları memnuniyet verici bulduğunu ekledi.

Öğretim üyeleriyle yapılan sohbet ve karşılıklı görüş alış verişiyle sonlanan toplantının ardından Prof. Dr. Saraç üniversiteden ayrıldı.

Bu sayfa 27-11-2018 16:32 tarihinde güncellendi.