E-Posta : catak@tau.edu.tr

Marmara Üniversitesi

Doktora Muhasebe Finansman Marmara Üniversitesi

Master Tez

Çatak, Ç. “Relationship between corporate governance and corporate financial distress: An empirical study of distressed companies in Turkey”, Marmara University, 2012. [Tez Danışmanı: Prof. Dr. Ali Osman GÜRBÜZ]

Akademik Konumlar & Görevlendirmeler

Unvanı & Pozisyonu

Görev Yeri

Yıl
Arş. Gör.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi- İşletme Bölümü

Türk Alman Üniversitesi

2014-

Kazandığı Burslar, Ödüller & Takdirnameler

1.

2012-

TÜBİTAK Yurtiçi Doktora Bursu

2.  Kasım 2015-Haziran 2016     DAAD Bursu- Münster Üniversitesi (Bankacılık Enstitüsü, Danışman: Prof. Dr. Andreas Pfingsten)

Bildiği Diller

1. Türkçe (Anadil)

2. İngilizce (İleri)

3. Almanca (Orta)

Bankacılık, Kurumsal Finans, Finansal Ekonomi

Bilimsel – Akademik Yayınlar

Çiydem ÇATAK, “Women On Board, Agency Cost and Firm Financial Performance: Evidence from Turkey”, Quo Vadis Social Sciences: Artvin Coruh University International Congress on Social Sciences, 15-17 November, 2014, Coruh University.

Çiydem Çatak “Macroeconomics Variables and Stock Market Returns: A Comparison of Germany and Turkey”, in E.Nuroğlu, E.S.Bayrak Meydanoğlu, E. Bayraklı (Eds.) Turkish German Affairs from an Interdisciplinary Perspective, Peter Lang AG.2015

Emin Avcı and Çiydem Çatak “Procyclicality of Leverage: An Empirical Analysis from Turkish Banks.”, 18th International Conference on Economics, Finance and Management, May 19 - 20, 2016, Berlin- Germany.