Fen Fakültesi
E-Posta : emil@tau.edu.tr

Doktora

İstanbul Teknik Üniversitesi (2017 – …)

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği

Yüksek Lisans

İstanbul Teknik Üniversitesi (2014 – 2017)

Malzeme Mühendisliği

Misafir Araştırmacı

RWTH Aachen Üniversitesi (Mart 2016–Eylül 2016)

IME Enstitüsü

İstanbul Teknik Üniversitesi (2009 – 2014)

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği

- Nanopartikül sentezi

- Toz metalürjisi

- İnce film kaplamalar

- Antibakteriyel malzemeler

- Lüminesans malzemeler

Uluslararası Yayınlar

[1] E. Emil, G. Alkan, S. Gurmen, R. Rudolf, D. Jenko, B. Friedrich, Tuning the Morphology of ZnO Nanostructures with the Ultrasonic Spray Pyrolysis Process, Metals. 8 (2018) 569.

[2] E. Emil, S. Gürmen, W. Hall, Estimation of yttrium oxide microstructural parameters using the Williamson – Hall analysis Estimation of yttrium oxide microstructural parameters using the, 0836 (2018).

Uluslararası Bildiriler

[1] Emil E., Gurmen S., X-Ray Peak Broadening Analysis and Characterization of Sub-Micron       Y2O3 Particles Synthesized by Ultrasonic Spray Pyrolysis Method, European Congress and Exhibition On Advanced Materials and Processes (EUROMAT), Thessaloniki/Greece (2017).

[2] Unal F., Emil E., Gurmen S., Kazmanlı K., Urgen M., Characterızation of Yb3+ Doped YO3 Thin Films Prepared by Electron Beam Evaporation Method, European Congress and Exhibition On Advanced Materials and Processes (EUROMAT), Thessaloniki/Greece (2017).

[3] Emil. E., Alkan G., Gurmen S., Friedrich B., Synthesis of Nanostructured Silver Particles by Technical Scale Aerosol Route, International Materials Technologies and Metallurgy Conference (MTM), Istanbul/Turkey (2017).

[4] Emil E., Çakmak T., Safaltın Ş., Gurmen S., Production and Structural Characterization of Y2O3 Nanoparticles by Ultrasonic Spray Pyrolysis Technique, International Porous Powder Materials Symposium & Exhibition Izmir/Turkey, (2015).

[5] Çakmak T., Emil E., Kücük. D., Ebin B., Gurmen S., Balcı O., Antibakteriyel Ve Antifungal Özellikte Gümüş İçeriği Azaltılmış Bakır(Cu) Gümüş(Ag) / Çinkooksit(ZnO) Nanokompozit Partiküllerinin Üretimi Ve Karakterizasyonu, Metalurji Dergisi, (2015).

[6] Küçük, D., Emil, E., Çakmak, T., Safaltın, Ş., Ebin, B., Gürmen, S., Balcı, O., Ultrasonik Sprey Piroliz Ve Hidrojen Redüksiyonu(USP-HR) Tekniği İle Üretilmiş CuAg/ZnO Nanokompozit Partiküllerinin Kaplama Yöntemiyle Kumaşlara Aktarılması, 15. Tekstil Teknolojisi ve Kimyasındaki Son Gelişmeler Sempozyumu-Bursa/Türkiye (2015).