Telefon : -
E-Posta : henning.rosenau@jura.uni-halle.de

1986 - 1992 Göttingen Georg-August-Üniversitesi ve Freiburg İm Breisgau Albert-Ludwigs-Üniversitesi’nde Hukuk Eğitimi

1992 1. Devlet Sınavı

1994 2. Devlet Sınavı

1994 Göttingen Georg-August-Üniversitesi’nde Başasistanlık

1996 “Duvar Koruyucularının“ Ceza Sorumluluğuna İlişkin Çalışmayla Göttingen Georg-August-Üniversitesi’nden Doktor Ünvanı (Promotion)

2005 Hamburg-Barmbek’de Sulh Ceza Mahkemesi Hakimliği

2005 Göttingen Georg-August-Üniversitesi'nde Ceza Muhakemesinde Yenilenme Adlı Çalışma İle Ceza Hukuku, Ceza Muhakemesi Hukuku, Tıp Hukuku ve Biyo-Etik Hukuku Derslerini Verme Yetkisine Sahip Öğretim Görevlisi Ünvanı (Habilitation)

2006 Augsburg Üniversitesi’nde Alman, Avrupa ve Uluslararası Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku, Tıp ve Biyo-Etik Hukuku Profesörü Ünvanı

2012 Gießen Justus-Liebig Üniversitesi Tarafından Önerilen Ünvanın Reddi

2013 Yılından İtibaren Augsburg Üniversitesi’nde Başkan Yardımcısı

Fahri Etkinlikler ve Üyelikler (Seçilmiş)

Augsburg Üniversitesi Ceza Hukuku Enstitüsü Müdürü

Augsburg Üniversitesi Biyo-Etik, Sağlık ve Tıp Hukuku Enstitüsü Yönetici Müdürü

Augsburg Üniversitesi Türk Hukuku Araştırmaları Bölümü Müdürü

Augsburg Üniversitesi Türk - Alman İlişkileri Danışmanı

Münih Hukuk Sınav Merkezi “1. Devlet Sınavı” Sınav Hazırlama Komitesi Ceza Hukuku Sorumlu Üyesi

Federal Tabipler Odası Organ Nakli Komisyonu Sürekli Üyesi

Robert Koch Enstitüsü Gen Testi Komisyonu Başkan Vekili

Doktorlar ve Hukukçular Çalışma Grubu AWMF (Arbeitskreis Wissenschaftlicher Medizinischer Fachgesellschaften)  Hukuki Sözcüsü

Almanca Konuşan Tıp Hukuku Öğretmenleri Sekreterliği

Türk – Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kuruluş Çalışma Grubu Ceza Hukuku Sorumlu Üyesi

Bunun yanında çeşitli derneklere(e.V.) üyelikler; Tıp Akademisi Derneği (der Akademie für Medizin e.V.), Karşılaştırmalı Hukuk Derneği (der Gesellschaft für Rechtsvergleichung e.V.), Alman – Japon Hukuk Birliği Derneği (der Deutsch Japanischen Juristenvereinigung e.V.), Unutmaya Karşı – Demokrasi için Derneği (Gegen Vergessen - Für Demokratie e.V.)

• Ceza hukuku öğretisi, özellikle hukuka uygunluk ve mazeret sebepleri ve rüşvet suçu

• Ceza muhakemesi hukuku, özellikle uzlaşma ve temyiz

• Tıp ve biyo-etik hukuku, özellikle ötenazi, embriyo araştırmaları, gen testi ve organ nakli

• Karşılaştırmalı hukuk

• Devlet kontrollü haksızlıkla hesaplaşma

Yayınlar (PDF dosyası)

Tarayıcınız PDF dosyası görüntüleyemiyor. Lütfen yukarıdaki bağlantı linkini kullanarak dosyayı açın.