E-Posta : demir@tau.edu.tr

Işıl Egemen Demir, 1981 yılında İstanbul’da doğdu. Orta öğrenim  ve Lise eğitimini İstanbul’da Sankt Georg Avusturya Lisesinde tamamladı. Lisans eğitimine 2000 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde başladı. 2004 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 2005 yılında İstanbul Barosunda avukatlık stajını yaptı ve avukatlık ruhsatını aldı. Aynı sene İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Yüksek Lisans Programına kaydoldu. 2007 yılında “Uluslararası Tahkim Hukukunda Şemsiye Klozlar”  başlıklı teziyle yüksek lisans programından mezun oldu. 2007 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Doktora Programına başvurdu. 2013 yılında “ICSID Tahkiminde Kişi Bakımından Yetki” başlıklı doktora teziyle Doktor unvanını aldı. İstanbul Barosuna kayıtlı avukat olarak Ceza Hukuku ve yabancı unsurlu ticari davaların avukatlığını yürüttü. 09.02.2012 – 15.08.2014 tarihleri arasında Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak çalıştı. Eylül 2014’ten itibaren Türk Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Devletler Özel Hukuku Anabilim Dalında faaliyet göstermektedir. Av. M. Zafer Demir’le evlidir.

Milletlerarası Özel Hukuk, Kanunlar İhtilafı, Vatandaşlık Hukuku, Yabancılar ve Uluslararası Koruma Hukuku, Uluslararası Tahkim ve Ticaret Hukuku