E-Posta : kutay@tau.edu.tr

12.08.1981 İstanbul/Beyoğlu

Adres: Rosensteingasse 66/2

1170 Wien/AUSTRIA

Türkiye: Bahçelievler mah. Çaprazlıalt sk.

no: 21 Çengelköy/İstanbul

Telefon: 0043 676 453 42 41

Eğitim Hayatı

Fatih İlkokulu: 2-4 Sınıflar (İlkokul birinci sınıfı okumadı, sınav ile 2. Sınıftan başladı)

Asfa Koleji: İlkokul 5. Sınıf, ingilizce ortaokul hazırlık sınıfı

İstanbul İmam-Hatip Lisesi: Ortaokul-Lise

Viyana Üniversiteler Birliği Almanca Kursu

Viyana Üniversitesi: Temel psikoloji, siyasal bilgiler tahsili. Yüksek lisans tezi (Avrupa sekülerleşmesi ve din algısının değişmesi)

Viyana Başpiskoposluğu Teolojik Eğitim Merkezi (Theologische Kurse in der Erzdiözese Wien):  Katolik teolojisi eğitimi.

Viyana İran Başkonsolosluğu Kültür Ateşeliği Farsça Kursu

Yabancı Diller

Almanca         (İleri Derece)

İngilizce          (İleri Derece)

Arapca            (Orta Seviye)

Latince            (Teolojik temel bilgi)

Farsça             (Zayıf metin dili)

Bilgisayar Bilgisi

Office Programları, SPSS

Sürücü Lisansı

Avrupa Birliği (Avusturya) B sınıfı sürücü ehliyeti

İş Tecrübeleri

2002-2006 Artsance-Gardenlife Kolonyal Mobilya şirketi Viyana, Salzburg, Zürih, Basel şubelerinde satış elemanlığı

2005-2006  Viyana Üniversitesi Kültür Psikolojisi kürsüsünde Dr. Stefan Hampl’ın öğrenci asistanlığı

2006-2013 Viyana Başpiskoposluğu’nda Danışmanlık: Hıristiyan Müslüman İlişkileri Merkezi ve Kardinallik Danışmanlığı hizmetleri, bilimsel çalışma elemanı (Oturum izni mevzuatından dolayı 2011 yılına kadar maaş yerine piskoposluk bursu. Çalışma Kanunun değişmesinden sonar yabancı kökenli öğrenci oturum izni sahibi olarak resmi çalışan)

Katıldığı/Düzenlediği Seminer-Sempozyum-Konferanslar

2006-2013 Yılları arasında Avusturya ve Almanya’da kilise cemaatlerine yönelik 97 seminerde konuşmacı (Başlıca Konular: Sosyal din teorileri, çok dinli toplumlarda yaşam, Avrupa’da İslamiyet, bir müslüman olarak Avrupa’da yaşam)

2009 St. Virgil Ekümenik din diyaloğu toplantısı katılımcı

2010-2011-2012 Avusturya İmam-Rahip Meslektaşlık Seminerleri Oragnizatörü

2010-2011 Avusturya Dışişleri Bakanlığı İmam Eğitim Programı konuşmacı ve tercüman

2012  TBMM Parlementolar arası dostluk grubu Viyana hoşgörü sempozyumu (Piskoposluk temsilcisi)

Katıldığı Araştırma Grupları

Kültür  psikolojisi sahasında (Prof. Erich Kirchler-Stefan Hampl idaresinde) “Avrupa’da yaşayan Türkiyeli Rumlar’ın kimlik algısı” çalışmasında raportör olarak görev aldı.

İnsan Hakları Araştırma Grubunda (Dr. Ursula Juliane Naue idaresinde) “Avusturya Katolik Kilsesi ve Engellilere yönelik faaliyetleri” çalışması koordinatörü

Toplumsal Siyaset Alanında (Dr. Larissa Schindler idaresinde) “Avusturya’da yaşayan göçmenlerin spor yolu ile entegrasyonu” çalışmasında saha araştırmacısı.

Yayınlanan Makale ve Tercümeleri

Türkische Griechen in Wien (Viyana’da yaşayan Türkiyeli Rumlar) Almanca Makale, 2006 Doingculture

II. Vatikan Konsili ve Hıristiyan-Müslüman İlişkilerine Etkisi; Makale, 2009 Vindobona)

Dignitatis Humanae  (II. Vatikan Konsili Beyannamesi İnsan Hakları bölümü) Tercüme; 2009 Vindobona