Fen Fakültesi
E-Posta : rmoksuzoglu@tau.edu.tr

Ramis Mustafa Öksüzoğlu lisans öğrenimini Ankara Üniversitesi Fizik Mühendisliği Bölümü’ nde 1992 yılında tamamladı. Yan dal olarak Elektronik ve Malzeme okudu.

Öksüzoğlu lisansüstü çalışmaları için Almanya’ya gitti. Elektronik,  Matematik ve Fiziksel Kimya ana dallarında fizik mühendisliği eğitimi alarak,  1995 yılında Heidelberg Ruprecht-Karls Üniversitesi, Uygulamalı Katı Hal Fiziği Enstitüsü’nde yüksek lisans eğitimini, 2000 yılında Darmstadt Teknik Üniversitesi Malzeme Bilimleri Enstitüsü’nde doktora eğitimini tamamladı.

Farklı alanlarda akademisyen, uzman, araştırmacı ve danışman olarak çalıştı.

Özel sektör deneyimi olarak 2000-2002 yılları arasında Almanya, Mainz’ de IBM Storage Systems GmbH, IBM Malzeme Araştırma Laboratuvarı’nda  IBM San Jose ve IBM Research Almadan’nın işbirliğinde Vakum Süreçleri ve Gelişim Mühendisliği alanında  uzman olarak çalıştı. 2003 yılında  Mainz’deki Sensitec GmbH’ da araştırmacı olarak çalışmalarına devam etti.

Öksüzoğlu’nun birçok uluslararası projede ve ortaklıkta bilimsel çalışmaları ve deneyimleri olmuştur. IBM Storage Systems ve Jan Rose, USA ortaklığındaki birçok  projede, Almanya ve Türkiye arasında bilimsel araştırma projelerinde ve  Aselsan Inc.  gibi şirketlerle birlikte endüstriyel projelerde yer almış ve bu projelerin yürütücülüğü yapmıştır.

Öksüzoğlu birçok ileri teknoloji laboratuvarının kuruculuğunu yapmıştır. Türk Alman Üniversitesi Fen Fakültesi’nin de kurucu dekanıdır. Eylül 2014 ‘den beri Türk Alman Üniversitesi’nde bilimsel araştırma , genç akademisyenler ve  uluslararası-endüstriyel ilişkiler için rektör yardımcısı olarak çalışmaktadır.