TAÜ’de Fahri Doktora Töreni

25.03.2022

Kuruluşundan bu yana TAÜ’nün gelişimine çok değerli katkılarda bulunan Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Prof. Dr. Rita Süssmuth ve Prof. Dr. İzzet A. Furgaç Üniversite Senatosu tarafından fahri doktora payesi ile onurlandırıldı.

Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ) Senatosu, Üniversitenin gelişimine sundukları değerli katkılar nedeniyle Cumhurbaşkanı Başdanışmanı (önceki dönem YÖK Başkanı) Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, TAÜ Alman Konsorsiyumu (K-TDU) Başkanı (Federal Alman Meclisi eski başkanı) Prof. Dr. Rita Süssmuth ile TAÜ’nün ilk Üniversite Koordinatörü ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. A. İzzet Furgaç’ı fahri doktora payesi ile onurlandırdı. Üç değerli akademisyene fahri doktora payeleri 25 Martta TAÜ Derslikler Binası Konferans Salonunda düzenlenen bir törenle tevcih edildi.

Paye Takdimi

TAÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Akkanat’ın günün anlam ve önemini vurguladığı açılış konuşmasının ertesinde paye takdim törenine geçildi. Değerli üç akademisyenin yaşamlarından kesitler sunulduğu video gösterimlerinden sonra TAÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kemal Yıldız Prof. Dr. Saraç’a, Kültür ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan İlkılıç Prof. Dr. Süssmuth’a ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Ali Gökhan Yavuz Prof. Dr. Furgaç’a ait senato kararlarını okuyarak fahri doktora payelerini takdim ettiler ve hocalara akademik cübbelerini giydirdiler. Üniversitenin akademik ve idari personelinin hazır bulunduğu tören, hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.