Covid-19’e Karşı Alınan Önlemler

Üniversitemizde Covid-19 virüsünün yayılmasına karşı alınan tedbirler kapsamında birtakım kararlar alınmış ve uygulamaya geçirilmiştir. Uygulamaya dayalı tedbirlerin periyodik olarak tekrarlanması ve gelişmelere göre güncellenmesi kararlaştırılmıştır.

Türk-Alman Üniversitesi Kampüs Açılış Töreni

T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’in katılımlarıyla 24.01.2020 tarihinde Türk-Alman Üniversitesi kampüs açılışı gerçekleştirildi.

Türk-Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi

Bilim insanları ve hukuk uygulayıcıları için bir bilgi ve hukuki analiz forumu olmayı amaçlayan Türk Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi, Ekim ayında yayın hayatına başladı.

II. Türk-Alman Üniversitesi Hayvan Refahı Ödülleri

Türk-Alman Üniversitesi Hayvan Refahı Ödülleri Töreni 25 Aralık’ta yüksek katılımlı bir toplantı ile gerçekleştirildi.

Çin Heyeti TAÜ’de

Pekin Uluslararası İş ve Ekonomi Üniversitesi (UIBE), Türk-Alman Üniversitesi’ni ziyaret etti.

TAÜ Kampüsünde Allianz Teknik Test Merkezi

İstanbul Beykoz’daki Türk-Alman Üniversitesi Kampüsünde Yer Alan ‘Allianz Teknik Deprem ve Yangın Test ve Eğitim Merkezi’ açıldı.

Türk-Alman Üniversitesi 3. Mezuniyet Töreni

Türk-Alman Üniversitesi 2018-2019 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni 3 Temmuz 2019 günü Rektör Prof. Dr. Halil Akkanat, Üniversite Koordinatörü Prof. Dr. İzzet Furgaç, dekanlar, öğretim üyeleri, mezun öğrenciler ve öğrenci yakınlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

İŞLETME LİSANS PROGRAMINDA ÇİFT DİPLOMA AVANTAJI

Uluslararası ortak lisans programını (çift diploma programı) hayata geçirmek üzere TAÜ İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ela Sibel Bayrak Meydanoğlu’nun, Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sevgin Batuk Turan’ın, Bielefeld Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nden TAÜ İşletme Bölüm Koordinatörü Prof. Dr. Rıza Öztürk ve Bielefeld Uygulamalı Bilimler Üniversitesi İşletme Programı Koordinatörü Prof. Dr. Natalie Bartholomäus ile birlikte yürüttüğü bir yıla yakın süren hazırlık çalışmaları meyvesini verdi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü ile Bölümün Almanya’daki partner üniversitesi Bielefeld Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (Fachhochschule Bielefeld) İşletme Bölümü arasında 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi itibarıyla çift diploma programı uygulanmaya başlıyor.

İşletme Yönetimi Tezli Yüksek Lisans Programı (İngilizce, İkinci Öğretim)

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında ilk öğrencilerini alarak eğitime başlayacak olan İşletme Yönetimi Yüksek Lisans Programı ikinci öğretim şeklinde yürütülen tezli ve eğitim dili İngilizce olan bir programdır.

Business Management Master Program in English (With Thesis, Evening Program)

In the 2019-2020 academic year, the Business Management Master’s program will enroll the first students and begin with teaching. The program is designed as an evening study with a final master's thesis and the language of instruction is English.

Türk- Alman Üniversitesi’nde Çalıştay: "Kültürlerarası Yönetim: 'Yeni İpek Yolu Projesi' Temelleri, Zorlukları ve Hedefleri"

"Kültürlerarası Yönetim: 'Yeni İpek Yolu Projesi' Temelleri, Zorlukları ve Hedefleri“ çalıştayı 13-14 Mayıs 2019 tarihleri arasında Türk-Alman Üniversitesinde gerçekleşti.

8 Yılın Muhasebesi: Türkiye’deki Suriyeliler ve Türkiye-AB İş birliği

İKV, Türk-Alman Üniversitesi ile iş birliği içinde “8 Yılın Muhasebesi: Türkiye’deki Suriyeliler ve Türkiye-AB İş birliği” adlı bir konferans düzenledi. 29 Nisan 2019 tarihinde yapılan konferansın açış konuşmaları İKV Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu, Türk-Alman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Akkanat ve T.C. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz tarafından gerçekleştirildi.

Bireysel Başvuru Yarışması’nda Birincilik

Bu yıl beşincisi düzenlenen Bahçeşehir Üniversitesi Üniversiteler Arası Varsayımsal Bireysel Başvuru Yarışması’nda Türk-Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri birinci oldu.

TAGU Çalıştayı: “Elite Dialogue II” Türkiye’deki Suriyeli Mülteci Akademisyen ve Üniversite Öğrencileriyle Diyalog

Çalıştay, AB-HOPES Projesinin hibe programı kapsamında, TAÜ Göç ve Uyum Araştırmaları Merkezi (TAGU) ve Türkiye Mülteci Konseyi (TMK)’nın ortak projesidir.

Türk-Alman Üniversitesi’nde İlk Psikoloji Günleri

Alman ve Türk akademisyenleri bir araya getiren etkinlikte beyin ve duygular, ruh sağlığı ve çocuk eğitiminde ebeveynlerin rolü gibi birçok konu ele alındı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç’ın Türk-Alman Üniversitesi’ni Ziyareti

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç 26 Kasım 2018 günü Üniversitemizin İstanbul Beykoz’daki kampüsünü ziyaret etti.

Staj Projesinden Dünya Sekizinciliğine

Türk-Alman Üniversitesi Mekatronik Sistemler Mühendisliği öğrencisi Tayyip Ensar Özkaya, 2018 yazında, Berlin'deki Fraunhofer Üretim Sistemleri ve Tasarım Teknolojileri Enstitüsü (IPK)...

Uluslararası Göç Sorununa Çözüm Arayışları

TAÜ Göç ve Uyum Araştırmaları Merkezi TAGU ve Marmara Belediyeler Birliği iş birliği ile Bağcılar Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen ‘Uluslararası Göç ve Uyum Sempozyumu’, 18 Nisan günü Retaj Royale Otel’de gerçekleştirildi.

Teknofest İstanbul’da Büyük Başarı

Öğrencimizin de yer aldığı VIST (Vefa İnsansız Sistemler Takımı), ülkemizde ilk kez gerçekleştirilen Sürü İnsansız Hava Aracı (İHA) Yarışması’nı kazandı.