TAÜ 'Sıfır Atık Belgesi' Almaya Hak Kazandı

Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ), Sıfır Atık Yönetmeliği kapsamında firma, kurum veya kuruluşların Sıfır Atık’a dahil olabilmesi için uygulaması gereken adımlardan oluşan yedi aşamalı yol haritası olan Sıfır Atık Yönetim Sistemi'ni kurması sebebiyle İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından verilen Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazandı.

TAÜHFD 2. Cildinin 2. Sayısı Yayınlandı

Türk Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisinin 2. cildinin 2. sayısı yayında

TÜBİTAK-BİDEB 2209/B Proje Desteği Başarısı

Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin  TÜBİTAK-BİDEB 2209/B Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Desteği Programı 2020/1 Dönemi başvurularının sonucunda 9 proje destek almaya hak kazanmıştır.
Öğrencilerimizi ve danışmanlarını tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Yükseköğretim Erasmus Beyannamesi

Türk-Alman Üniversitesi’nin, Erasmus+ Programı çerçevesinde 2021-2027 yılları arasında uygulanacak yeni program dönemine dair yaptığı başvuru Avrupa Komisyonu tarafından değerlendirilmiş ve TAÜ 100 tam puan ile başarılı bulunarak yeni Yükseköğretim Erasmus Beyannamesi (ECHE) almaya hak kazanmıştır.

TAÜ ve KOOP-İŞ Arasında Toplu İş Sözleşmesi

Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ) ile Türkiye Kooperatif, Ticaret, Eğitim ve Büro İşçileri Sendikası (KOOP-İŞ) arasında 29 Aralık 2020 tarihinde Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Su Sorununa 25 Litre Belgeseli

National Geographic hazırladığı 25 Litre belgeseli ile gelecekte Dünyanın karşı karşıya kalacağı olası su kıtlığı sorununa dikkat çekiyor.

Uluslararası Enerji Konferansının İkincisi Gerçekleştirildi

Türk-Alman Üniversitesi tarafından ikincisi düzenlenen Uluslararası Sürdürülebilir Enerji ve Enerji Hesaplamaları Konferansı (ICSEEC 2020), 4-5 Eylül 2020 tarihlerinde gerçekleştirildi.

TAÜ-KATIM Güdümlü Proje Fizibilite Çalışması

Türk-Alman Üniversitesi Korozyon ve Aşınma Test, Araştırma ve İleri Karakterizasyon Merkezi (KATIM) ISTKA Güdümlü Proje Fizibilite Çalışması resmi olarak başlayarak ilk izleme kampüsümüzde gerçekleştirildi.

Bakan Mehmet Nuri Ersoy’dan TAÜ’ye Ziyaret

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ) Beykoz kampüsünü ziyaret etti.

TAÜ VE TORUN GRUP İŞ BİRLİĞİ SÖZLEŞMESİ

Torun Bakır Alaşımları Metal San. ve Tic. A.Ş. ile Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ) arasında Ar-Ge iş birliği Çerçeve Sözleşmesi 11 Haziran'da TAÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Akkanat ve Torun Group CEO’su Ömer Faruk Öz tarafından imzalandı.

İşletme Yönetimi Yüksek Lisans Programında Çift Diploma İmkanı

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılında ilk öğrencilerini alarak eğitim-öğretime başlayan Türk-Alman Üniversitesi İşletme Yönetimi Yüksek Lisans Programı (Tezli, İngilizce, İkinci Öğretim) ile Bielefeld Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Uluslararası İşletme Yönetimi Yüksek Lisans Programı (Tezli, İngilizce) arasında imzalanan çift diploma programı protokolü 10.06.2020 tarihinde YÖK tarafından onaylandı.

TAÜ Uzaktan Eğitimde İlk 10’da

Uzaktan eğitim sürecindeki üniversite öğrencilerinin memnuniyetlerini değerlendiren ‘Yeni Tip Koronavirüs Pandemisi Döneminde Üniversitelerde Uzaktan Eğitim: Lisans Öğrencileri Kapsamında Bir Değerlendirme Çalışması’ başlıklı makaleye göre en yüksek memnuniyet düzeyine sahip devlet üniversiteleri sıralamasında Türk-Alman Üniversitesi 7. sırada.

TAÜ Öğrencilerinin Corona Virüs Araştırmaları Uluslararası Akademik Dergilerde

Türk-Alman Üniversitesi lisans öğrencilerinin Corona virüsüyle ilgili araştırmaları uluslararası alanda prestijli akademik dergilerde ilgi görüyor.

TAÜ Korozyon ve Aşınma Test, Araştırma ve İleri Karakterizasyon Merkezi

Türk-Alman Üniversitesi Korozyon ve Aşınma Test, Araştırma ve İleri Karakterizasyon Merkezi (TAÜ-KATİM) başlıklı Güdümlü Proje Fizibilite Desteği Projesi, başarılı bulunarak onaylandı.

Türk-Alman Üniversitesi Kampüs Açılış Töreni

T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’in katılımlarıyla 24.01.2020 tarihinde Türk-Alman Üniversitesi kampüs açılışı gerçekleştirildi.

Türk-Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi

Bilim insanları ve hukuk uygulayıcıları için bir bilgi ve hukuki analiz forumu olmayı amaçlayan Türk Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi, Ekim ayında yayın hayatına başladı.

BEST İstanbul Hackathon'unda Üçüncülük

İTÜ Ayazağa kampüsünde düzenlenen BEST İstanbul Hackathonu'na katılan Bilgisayar Mühendisliği ve Mekatronik Sistemler Mühendisliği öğrencilerimiz Batıkan Bora Ormancı, Berin Güler ve Barış Arya Cantepe, geliştirdikleri gerçek zamanlı Besin Öneri Sistemi ile üçüncülük elde ettiler.

II. Türk-Alman Üniversitesi Hayvan Refahı Ödülleri

Türk-Alman Üniversitesi Hayvan Refahı Ödülleri Töreni 25 Aralık’ta yüksek katılımlı bir toplantı ile gerçekleştirildi.

Çin Heyeti TAÜ’de

Pekin Uluslararası İş ve Ekonomi Üniversitesi (UIBE), Türk-Alman Üniversitesi’ni ziyaret etti.

TAÜ Kampüsünde Allianz Teknik Test Merkezi

İstanbul Beykoz’daki Türk-Alman Üniversitesi Kampüsünde Yer Alan ‘Allianz Teknik Deprem ve Yangın Test ve Eğitim Merkezi’ açıldı.