Uluslararası Enerji Konferansı Araştırmacıları Muğla’da Bir Araya Getirdi

Türk-Alman Üniversitesi tarafından düzenlenen Uluslararası Sürdürülebilir Enerji ve Enerji Hesaplamaları Konferansı (ICSEEC 2019), 12-14 Nisan tarihlerinde Muğla, Köyceğiz’de gerçekleştirildi.

8 Yılın Muhasebesi: Türkiye’deki Suriyeliler ve Türkiye-AB İş birliği

İKV, Türk-Alman Üniversitesi ile iş birliği içinde “8 Yılın Muhasebesi: Türkiye’deki Suriyeliler ve Türkiye-AB İş birliği” adlı bir konferans düzenledi. 29 Nisan 2019 tarihinde yapılan konferansın açış konuşmaları İKV Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu, Türk-Alman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Akkanat ve T.C. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz tarafından gerçekleştirildi.

Bireysel Başvuru Yarışması’nda Birincilik

Bu yıl beşincisi düzenlenen Bahçeşehir Üniversitesi Üniversiteler Arası Varsayımsal Bireysel Başvuru Yarışması’nda Türk-Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri birinci oldu.

TAGU Çalıştayı: “Elite Dialogue II” Türkiye’deki Suriyeli Mülteci Akademisyen ve Üniversite Öğrencileriyle Diyalog

Çalıştay, AB-HOPES Projesinin hibe programı kapsamında, TAÜ Göç ve Uyum Araştırmaları Merkezi (TAGU) ve Türkiye Mülteci Konseyi (TMK)’nın ortak projesidir.

Türk-Alman Üniversitesi’nde İlk Psikoloji Günleri

Alman ve Türk akademisyenleri bir araya getiren etkinlikte beyin ve duygular, ruh sağlığı ve çocuk eğitiminde ebeveynlerin rolü gibi birçok konu ele alındı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç’ın Türk-Alman Üniversitesi’ni Ziyareti

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç 26 Kasım 2018 günü Üniversitemizin İstanbul Beykoz’daki kampüsünü ziyaret etti.

Staj Projesinden Dünya Sekizinciliğine

Türk-Alman Üniversitesi Mekatronik Sistemler Mühendisliği öğrencisi Tayyip Ensar Özkaya, 2018 yazında, Berlin'deki Fraunhofer Üretim Sistemleri ve Tasarım Teknolojileri Enstitüsü (IPK)...

Uluslararası Göç Sorununa Çözüm Arayışları

TAÜ Göç ve Uyum Araştırmaları Merkezi TAGU ve Marmara Belediyeler Birliği iş birliği ile Bağcılar Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen ‘Uluslararası Göç ve Uyum Sempozyumu’, 18 Nisan günü Retaj Royale Otel’de gerçekleştirildi.

Teknofest İstanbul’da Büyük Başarı

Öğrencimizin de yer aldığı VIST (Vefa İnsansız Sistemler Takımı), ülkemizde ilk kez gerçekleştirilen Sürü İnsansız Hava Aracı (İHA) Yarışması’nı kazandı.