TAÜ Kampüsünde Allianz Teknik Test Merkezi

15.10.2019

Bünyesinde Türkiye’nin ilk akredite deprem laboratuvarının da yer aldığı, Allianz Grubu’nun Almanya dışındaki ilk test merkezinin basın açılışı 15 Ekim 2019 tarihinde gerçekleştirildi. Törene Türk-Alman Üniversitesi’ni temsilen Rektör Prof. Dr. Halil Akkanat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Kurşat, Üniversite Koordinatörü Prof. Dr. İzzet Furgaç ile fakülte dekanları ve enstitü müdürleri katıldı.

“Türkiye’yi Örnek Gösteriyoruz”

Açılış konuşmasında uzun vadeli yatırımları bakımından Türkiye’nin stratejik açıdan ilk sıralarında yer aldığını vurgulayan Allianz Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Sergio Balbinot, “Faaliyet gösterdiğimiz tüm ülkelere, Allianz Türkiye'nin başarılı finansal sonuçlarının yanı sıra inovasyonda, teknoloji odaklı yeni nesil sigortacılık uygulamalarında, sürdürülebilirlikte sektörüne liderlik etmesini ve iş yapış şekillerindeki çevik yaklaşımını örnek gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

30 Milyon Liralık Yatırım

Açılışın ev sahipliğini yapan Allianz Türkiye İcra Kurulu Başkanı Tolga Gürkan, “30 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen Allianz Teknik, uluslararası akreditasyon standartlarına uygun, bu ölçekteki yangın ve deprem testlerini tek bir merkezde toplayan, Türkiye'nin ilk tesisi” şeklinde tanıttığı merkezin hedefini, Türkiye’de doğal afetler açısından en yüksek risk grubunda yer alan deprem ve yangın ile ilgili önlem alınabilmesi için toplumsal risk farkındalığının artırılmasını sağlamak olarak belirtti.

Üniversite-Sanayi İş Birliğinin Önemli Örneklerinden Biri

TAÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Akkanat ise teori ve uygulamayı birleştirmeyi esas edinerek eğitim, araştırma ve topluma katkı misyonlarını iki ülkenin ortak beklentisi olarak belirleyen Türk-Alman Üniversitesi’nin kuruluş amacını ortaya koyarak endüstri ile iş birliğinin geliştirilmesi yönündeki öncülüğüne dikkat çekti. Akkanat, “Bu merkezi, aynı zamanda üniversite sanayi iş birliğinin de en önemli örneklerinden birisi olarak kabul ediyoruz. Merkezin kurulmasıyla hayata geçirilen her iki kurum arasındaki iş birliğinin bütün alanlara yayılması temel arzumuzdur” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Açılış konuşmalarının ardından basın mensupları ve davetliler için merkezin tanıtım gezisi gerçekleştirildi.