SAP Dual Study Programı Türk-Alman Üniversitesi’nde Başlıyor

17.08.2021

Kurumsal uygulama ve yazılım firması SAP ve TAÜ arasında imzalanan iş birliği anlaşması kapsamında, dünyanın önde gelen üniversitelerinde yürütülen SAP Dual Study Programı ilk kez Türkiye’de Türk-Alman Üniversitesi’nde uygulanacak. Programa katılan öğrenciler, SAP teknolojilerine yönelik aldıkları kapsamlı eğitimin ardından ilgili sınavda başarılı olmaları halinde uluslararası geçerliliğe sahip SAP sertifikalarını almaya hak kazanacak. Gençler bu sayede iş hayatına atıldıklarında, SAP Danışmanı olarak çalışma şansına sahip olacaklar.

Türkiye’de ilk kez TAÜ’de

16 ülke ve 33 üniversitede yürütülen ve Türkiye’de ilk kez TAÜ’de uygulanacak olan programla ilgili iş birliğini duyurmak amacıyla TAÜ Beykoz kampüsünde bir imza töreni düzenlendi. Törene; TAÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Akkanat, SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan, TAÜ Koordinatörü Prof. Dr. İzzet Furgaç, TAÜ Rektör Danışmanı Dr. Ahmet Yıldız ve SAP Türkiye Kamu İlişkileri Direktörü Dr. Onur Yıldırım katıldı.

Ayrıcalıklı TAÜ eğitimine teknolojik katkı

SAP Dual Study Programının ilk kez TAÜ’de uygulanacak olmasından dolayı memnuniyetini dile getiren Rektör Akkanat, dijital çağda eğitimin inovasyon ve teknolojik gelişmelerle şekillendiğini belirtti. Akkanat, 21. yüzyıla ayak uydurma ve yeniliklere açık olmanın önemine değindikten sonra, uygulama ağırlıklı bir üniversite olan TAÜ’de birçok Ar-Ge çalışması yürütüldüğünü ve kısa bir süre önce Teknopark temel atma töreninin gerçekleştirildiğini anlattı. Akkanat konuşmasını “Üniversitemizin Almanya’da 37 partner üniversitesi var. Bu üniversitelerle karşılıklı anlaşmalar gereği öğrencilerimize çift diploma hakkı tanınmaktadır. Ders programları iki ülkenin tanınmış akademisyenlerinin ortak çalışmasıyla hazırlanmakta ve seçkin bir akademik kadro tarafından uygulama ağırlıklı olarak yürütülmektedir. SAP Türkiye ile yapılan iş birliği kapsamında ayrıcalıklı bir sertifika programı sunmayı planlıyoruz. Öğrencilerimiz bu sayede yeni teknolojiler alanında uygulama örneklerini öğrenecek ve uluslararası geçerliği olan SAP sertifikasına sahip olacaktır” diyerek tamamladı.

Rekabette öne geçme fırsatı

SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan ise TAÜ öğrencilerinin SAP’nin ileri teknolojileri hakkında bilgi sahibi olarak iş hayatına atıldıklarında rekabette öne geçme fırsatı yakalayacağının altını çizerken, kurum olarak teknoloji ve inovasyondaki uzmanlıklarını topluma ve gençlere katkı sağlamak üzere seferber etiklerini açıkladı. “Dijital dönüşüm ile birlikte, yeni teknolojilerde uzmanlaşmış iş gücüne duyulan ihtiyaç her geçen gün artmakta. Gençlere dijital teknoloji alanında eğitim sunan ve onların istihdamını kolaylaştıran programların hayata geçirilmesi büyük önem taşıyor.” şeklinde konuşan Candan, konuşmasını ”Programı ilk kez ülkemizde ve bir devlet üniversitesi olan TAÜ’de başlatacak olmanın mutluluğu içindeyiz. İş birliği için TAÜ’nün değerli yöneticilerine teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek noktaladı.