TÜBİTAK-BİDEB 2209/A Proje Desteği Başarısı

10.05.2021

Fakültemiz öğrencilerinin hazırlamış oldukları, Mekatronik Mühendisliğinden 5 ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden 1 olmak üzere toplam 6  proje önerisi  TÜBİTAK-BİDEB 2209/A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2020/2 Dönemi başvurularının sonucunda destek almaya hak kazanmıştır.
Öğrencilerimizi ve danışmanlarını tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

1. Auxetic Kafes Yapılarında Çubuk ve Duvar Elemanları İle Enerji
Absorpsiyonunun Kontrolü ve Modellemesi
- Agahan YULDASHEV
Akademik Danışman: Dr. Öğr. Üyesi Ali Can KAYA

2. Corydoras -  Deniz Yüzeyi Temizleme Robotu - Mehmet Şamil SOYER, Can YILMAZ
Akademik Danışman: Doç. Dr. Tuba ÇONKA YILDIZ

3*. Parmak İzi Sınıflandırma ve Eksik Parmak İzi Tamamlama Sistemi - Melih İLERİALKAN
Akademik Danışman: Dr. Öğr. Üyesi Ahmet YILDIZ

4*. Pozitron Emisyon Tomografisinde Kullanılabilir Yeni Bir Algıç Önerisinin Benzetiminin Yapılması - Halil UYGUN, Kübra ÜSTÜN
Akademik Danışman: Doç. Dr. Tuba ÇONKA YILDIZ

5*. NEMA23 Step Motorlar İçin Kapalı Çevrim Servo Sistem Geliştirilmesi - Ozan MUTLU, Koray IŞIK
Akademik Danışman: Doç. Dr. Tuba ÇONKA YILDIZ

6*. Otomasyon UV-C Işınları ile Ortam Sterilizasyonu - Özge MADEN, Erdoğan Uygar TIĞLI
Akademik Danışman: Doç. Dr. Tuba ÇONKA YILDIZ

Not: 3, 4, 5 ve 6. projeler hali hazırda TÜBİTAK 2209-B desteği aldıkları için 2209-A desteğinden feragat edeceklerdir.