Üniversitemizde Yangın Tahliye Tatbikatı Gerçekleştirildi

05.12.2023

Üniversitemiz personelini ve öğrencilerini olası afetlere karşı hazırlıklı hale getirmek ve acil durumlarda nasıl hareket edecekleri konusunda bilinçlendirmek amacıyla yangın anı bina tahliye tatbikatı düzenlendi. 05 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirilen tatbikat, kampüs genelindeki tüm binaları kapsayacak şekilde gerçekleştirildi. Siren sesiyle başlayan tatbikatta, personel ve öğrenciler binalardaki acil çıkış yollarını izleyerek kampüste belirlenen Acil Durum Toplanma Alanlarına yönlendirildiler ve binalar güvenli bir şekilde tahliye edildi. Binaların tahliye edilmesinin ardından Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Aysel Uzuntaş ve Genel Sekreterimiz Harun Ceylan, Kriz Masası'nda yangına karşı alınabilecek önlemleri gözden geçirerek tatbikatın başarısına dair değerlendirmelerde bulundu.