Althea Ekibi Rektörümüzü Ziyaret Etti

26.11.2022

Moleküler Biyoteknoloji Bölümü 2. sınıf öğrencilerimiz Dilay Yalçın, Esra Karadeli ve Burak Bilgin'in Üsküdar Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü öğrencileri Tuba Şevik ve Selin Akdemir ile birlikte yer aldıkları Althea ekibi, 25 Kasım 2022 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Cemal Yıldız'ı ziyaret etti.

Nadir hastalık sahibi kimseler için genetik tedaviler tasarlamak ve sosyal farkındalık oluşturmak üzere lisans ve lisansüstü öğrencilerinin buluştuğu Global Üniversite Öğrencileri Arası Nadir Hastalıklar Genetik Tedavi Proje Yarışması -RaDiChal (Rare Disease Challenge)'da Türk-Alman Üniversitesi Moleküler Biyoteknoloji Bölümü öğrencilerimiz şampiyonluk gururu yaşadı.

Moleküler Biyoteknoloji Bölümü 2. sınıf öğrencilerimiz Dilay Yalçın, Esra Karadeli ve Burak Bilgin'in Üsküdar Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü öğrencileri Tuba Şevik ve Selin Akdemir ile birlikte yer aldıkları Althea ekibi, Wu Sendromu üzerine tedavi geliştirerek planladıkları CRISPR tabanlı genetik tedavi projesi ile yarışmaya katılan 18 takım arasından birinci oldu. Althea ekibine ödülleri, 15 Ekim 2022 tarihinde Üsküdar Üniversitesi'nde düzenlenen RaDiChal'22 Final Töreni’nde takdim edildi. Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerini kapsayan yarışmada ilk kez lisans düzeyi 2. sınıf öğrencileri şampiyonluğa layık görüldü. En iyi gen terapisi eğitimi ödülü, en iyi poster ödülü ,Wu Sendromu çalışan takımlar arasında birinci ve nihai birincilik (altın) madalyalarını ve ödüllerini kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.