Entrepreneurship Award Birincilik Ödülü MEDTIP adlı Start-Up'a verildi

26.07.2023

Türk Alman Üniversitesi'nin Passau Üniversitesi ile ortak yürüttüğü "Kültürlerarası Yönetim" çift diploma yüksek lisans programı öğrencisi Osman Nergiz ve iş ortağı Constanze Ruesga Rath (Passau Üniversitesi'nde araştırma görevlisi ve doktora öğrencisi), Passau Üniversitesi'nin her sene düzenlediği Girişimcilik Günü'nde ve PATEC (Passau - Girişimcilik Kampüsü) projesinde birincilik ödülünü kazandı. Türkiye'den gelen sağlık çalışanlarına Almanya'daki çalışma hayatına geçişlerinde danışmanlık ve destek sağlama konusunda uzmanlaşmış olan kültürlerarası istihdam şirketine yenilikçi yerleştirme konsepti için 3.000 Euro'luk ödül verildi. MEDTIP kendisini, küreselleşen dünyada farklı kültürlerin etkileşimini bir güç ve geleceğin anahtarı olarak değerlendiren kültürlerarası bir köprü kurucu olarak tanımlıyor.