Geleceğin Yanında Ol Etkinliklerinin İkincisi Düzenlendi

30.05.2023

Türk-Alman Üniversitesinin liderliğinde, Slovenya’dan Maribor Üniversitesi ve Almanya’dan teknoloji firması ZentralWeb GmbH’nin proje ortaklıkları ile gerçekleştirilen Avrupa Birliği Stratejik Ortaklık Projesi “Geleceğin Yanında Ol (Be For Future)” kapsamında, Ankara’da Şevket Raşit Hatipoğlu Anadolu Lisesinde akademik etkinliklerin ikincisi düzenlendi. Projenin ana temasının ve detaylarının sunulduğu etkinliğe ağırlıklı olarak lise öğrencileri ve öğretmenler katılım gösterdi. Proje kapsamında, geleneksel ve yenilikçi medya araçlarını kullanarak katılımcıların sürdürülebilir projeleri ve fikirleri araştırılmaktadır. Proje ile iklim değişikliği, kirlenme, felaketler, küresel ısınma, ekolojik sorunlar gibi konuların ortaya çıkma nedenleri ve bu sorunların etkilerinin araştırılması yerine, sorunlara çözümler aranması amaçlanmaktadır. Bu amaçla proje kapsamında katılımcıların fikirlerini, düşüncelerini paylaşabildikleri, tartışabildikleri etkileşimli bir dijital araç yer almaktadır. Bu sayede bu tür sorunlara yönelik yaklaşımların ve çözümlerin medya etkisinin arttırılması hedeflenmektedir. Özellikle ilköğretim, lise ve üniversite öğrencilerinin dünyanın geleceğini ilgilendiren sorunların çözümleri için genç ve yaratıcı fikirlerini toplamak, paylaşmak ve tartışmak amacıyla kurulan projenin web sayfası http://be4future.net/ üzerinden detaylı bilgi alınabilmektedir.