Rektörümüz, "HYSouthMarmara Hidrojen Vadisi ve Güney Marmara Hidrojen Kıyısı Platformu İmza Törenleri"ne Katıldı

27.04.2023

Ufuk Avrupa Programı Temiz Hidrojen Ortaklığı kapsamında Türkiye Çerçeve Programları tarihinin en yüksek AB hibesini kazanan yürütücülüğünü Güney Marmara Kalkınma Ajansının yaptığı Ülkemizin İlk Hidrojen Vadisi "HySouthMarmara" için Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve Rektörümüz Prof. Dr. Cemal Yıldız'ın  teşrifleriyle 27 Nisan 2023 tarihinde imza törenleri gerçekleştirildi.

İmza törenlerinin akabindeki panelde  "HYSouthMarmara" akronimli projenin araştırma ekibinden Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi  Sibel Özenler,   yeşil hidrojen ile birincil çıktıları olan e-Metanol ve e-Amonyağın önemi ve ülkemizde üretimi ile  proje kapsamında yapacakları çalışmaları hakkında konuşmasını yaptı.