Richard Skalak En İyi Makale Ödülü

06.06.2022

Türk-Alman Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Yunus Ziya ARSLAN’ın doktora öğrencisi Arş. Gör. Derya KARABULUT’un başyazarı olduğu, American Society of Mechanical Engineers (ASME) organizasyonu bünyesinde yer alan Journal of Biomechanical Engineering dergisinde yayınlanan "Direct Validation of Model Predicted Muscle Forces in the Cat Hindlimb During Locomotion" makalesi '2020 Yılı Richard Skalak' ödülüne layık görüldü. Statik optimizasyon yönteminin, kedi arka bacağı için oluşturulan kas-iskelet modelinden elde edilen kas kuvvetleri için deneysel verilere daha yakın sonuçlar verdiğini gösteren çalışma, yazarları Derya KARABULUT, Suzan Cansel DOĞRU, Yi-Chung LIN, Marcus G. PANDY, Walter HERZOG ve Yunus Ziya ARSLAN’a ASME Bioengineering Division tarafından 1991’den bu yana her yıl Journal of Biomechanical Engineering dergisinde yayınlanan en iyi makaleye verilen “Richard Skalak Best Paper Award” ödülünü getirdi.

Makaleye ulaşmak için tıklayınız.

Ödül haberine ulaşmak için tıklayınız.