Haberler

Siemens Dijital Endüstri Laboratuvarı Açıldı

14.06.2022

Siemens Türkiye’nin destekleriyle Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ) bünyesinde kurulan Siemens Dijital Endüstri Laboratuvarının açılış töreni, 13 Haziran Pazartesi günü TAÜ Beykoz Kampüsü’nde, mezun öğrencilerimizin sunuşlarıyla gerçekleştirildi. Açılışta çok sayıda misafirin yanı sıra TAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aysel Uzuntaş, TAÜ Genel Koordinatörü Prof. Dr. Ferit Küçükay ve Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Dr. Hüseyin Gelis yer aldı. 

Siemens Dijital Endüstri Laboratuvarı’nın bulunduğu ALUAM Binası’nda gerçekleştirilen törende Prof. Dr. Küçükay’ın açılış konuşmasının ardından söz alan Dr. Gelis konuşmasında, inovatif fikirler üretebilen, açık fikirli, özgür düşünceli gençler yetiştirmenin öneminin ve bu durumun endüstride firmaları ileriye taşıyan unsur oluşunun altını çizdi. Rektör Yardımcısı Uzuntaş ise konuşmasında Siemens Dijital Endüstri Laboratuvarının üniversite-sanayi iş birliğine olan katkısını vurguladı.

Törenin devamında Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tuba Çonka Yıldız, Siemens Dijital Endüstri Laboratuvarı imkanlarının TAÜ Mühendislik Fakültesine ve ders içeriklerine yaptığı katkı üzerine bir sunum gerçekleştirdi ve Siemens-TAÜ iş birliğinin gelişimindeki önemli kilometre taşlarından söz etti.

Siemens Türkiye Ar-Ge Merkezi ve IT Direktörü Erdem Alptekin’in Siemens iç dinamiklerinden ve aday mühendislerin ekosisteme nereden dahil olabileceklerinden bahsettiği sunumunun ertesinde söz alan Prof. Dr. Hasan Smajic otomasyon alanında verilen eğitim içeriklerini vurguladığı sunumunda, otomasyon teknolojilerinin endüstriyel gelişmeleri ivmelendirişine ve bu alanda mühendisler yetiştirmenin önemine dikkat çekti.

Sunumların ardından Siemens Ürün ve Çözüm Geliştirme Direktörü Ufuk Demiral ve TAÜ mezunu yazılım test mühendisi Özge Maden, otomasyon sistemlerinin tanıtıldığı laboratuvar turunu gerçekleştirdi.

Açılışı gerçekleştirilen Siemens Dijital Endüstri Laboratuvarı, altyapı desteği sağlayacağı pek çok çeşitli alandan eğitim programıyla Türkiye’de Dijital Otomasyon alanında öncü mühendisler yetiştirmeyi hedefliyor. Laboratuvarlar, mühendislik başta olmak üzere dijitalleşen ve otomatize olmaya hazır pek çok alanda çalışılmasına katkı sağlayarak, ilgili alanlarda yetkin kişilerin çalışmalarına imkan tanıyor.