Türk-Alman Üniversitesi 16. Uluslararası Türk Germanistik Kongresi'ne Ev Sahipliği Yaptı

12.05.2023

Türk-Alman Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu ve Marmara Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü  iş birliğinde düzenlenen “16. Uluslararası Türk Germanistik Kongresi”nin açılış töreni 9 Mayıs 2023 tarihinde Türk-Alman Üniversitesi Derslikler Binası B Blok Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Rektörümüz Prof. Dr. Cemal Yıldız'ın açılış konuşmasıyla başlayan program Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. Leyla Coşan'ın konuşması ile  Prof. Dr. Yüksel Ekinci ve Prof. Dr. Bernd Meyer'ın bilimsel sunumlarıyla devam etti. 10 farklı ülkeden 130’u aşkın bilim insanının katıldığı uluslararası kongrenin öğleden sonraki programında  edebiyat, dilbilim, çeviribilim ve yabancı / ikinci dil olarak Almancanın eğitimi üzerine bildiriler sunuldu. Üniversitemizin ilk kez ev sahipliği yaptığı 16. Uluslararası Türk Germanistik Kongresi Boğaz turu gezisiyle kapanışını yaptı.