Türk-Alman Üniversitesi ile Bakü Slavyan Üniversitesi Arasında İş Birliği Anlaşması İmzalandı

25.06.2023

Rektörümüz Prof. Dr. Cemal Yıldız Azerbaycan Bakü Slavyan Üniversitesi Alman Araştırmaları Enstitüsü tarafından düzenlenen "Göç, Sürgün ve Baskı Bağlamında Alman ve Azerbaycan Edebiyatı" konulu II. Uluslararası Bilimsel Sempozyumu’na katıldı. Sempozyum vesilesiyle Türk-Alman Üniversitesi ile Bakü Slavyan Üniversitesi arasında iş birliği anlaşması imzalandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Cemal Yıldız davet üzerine Bakü Slavyan Üniversitesinin 23 Haziran 2023 tarihinde gerçekleşen Mezuniyet Töreni’ne Bakü Slavyan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Anar Nağıyev, Türkiye'nin Azerbaycan Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Nurullah Yazıcı ile birlikte  iştirak etti.

Açılış konuşmasıyla mezuniyet etkinliğinin açılışını yapan Bakü Slavyan Üniversitesi Rektörü Anar Nağıyev, bugünkü etkinlik çerçevesinde söz konusu anlaşmanın imzalanmasının ayrı bir önem taşıdığını söyledi. Rektör, iki üniversite arasındaki iş birliğinin hem öğrenciler hem de akademisyenler için faydalı olacağını dile getirdi.

Rektörümüz Cemal Yıldız, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki tarihi dostluk ilişkilerinin devam ettiğini ve bu anlaşmayla ilişkilerin daha da gelişeceğine inandığını söyledi. Türk-Alman Üniversitesinin eğitim- öğretime başlayışının 10. yıl dönümünün bu yıl 30-31 Ekim'de kutlanacağını söyleyerek, Rektör Anar Nağıyev ve Bakü Slavyan Üniversitesi Alman Çalışmaları Enstitüsü Başkanı Sevinç Rzayeva'yı Üniversitemize davet etti.

Azerbaycan'daki Türkiye Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Nurullah Yazıcı, iki kardeş ülke arasındaki ilişkilerin her alanda geliştiğini vurguladı. Karşılıklı iş birliği anlaşmasına imza atan iki üniversiteyi de tebrik etti.