Türk-Alman Üniversitesi ile TURCAR İş Birliği

17.01.2023

Turcar Hassas Kesici Takım San. Tic. Ltd. Şti. ve Türk-Alman Üniversitesi arasında Ar-Ge iş birliği Çerçeve Sözleşmesi 17 Ocak 2023'te Rektörümüz Prof. Dr. Cemal Yıldız ve Turcar Genel Müdürü Tarık Öztürk tarafından imzalandı.

İmza Törenine Turcar Hassas Kesici Takım San. Tic. Ltd. Şti.  Yönetim Kurulu Üyelerinden İş Geliştirme Direktörü Rauf Öztürk, Satın Alma Direktörü Feyzi Kemal Öztürk, Satın Alma Uzmanı İbrahim Belli, Üniversitemiz Genel Koordinatörü Prof. Dr. Ferit Küçükay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aysel Uzuntaş, Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Ali Gökhan Yavuz, Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Gökhan Gökçen, Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Mehmet İpekoğlu ve Türk-Alman Üniversitesi Araştırma Laboratuvarları Uygulama ve Araştırma Merkezi Atölye Sorumlusu Muhammed Polat Türk-Alman Üniversitesi Senato Salonunda,  Makine Mühendisliği Bölümü İmalat alanı lideri Prof. Dr. Bouzakis ise online olarak katıldılar. Hassas kesici takım sektöründe hızla yükselen Turcar firması ile takım teknolojileri ile ilgili öğrenci stajları, bitirme projeleri ve ortak projelerin yanı sıra önemli bir ortaklık için dijital dönüşüm ve Endüstri 4.0 uygulamaları da çalışma alanı olarak tespit edildi. Bu sözleşme ile beraber verimli bir iş birliğinin altyapısı oluşturuldu.