Türk-Alman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldız, "Balkanlarda Türkçe Öğretimi ve Türkoloji Uluslararası Sempozyumu"nda Konuştu

09.09.2022

Rektörümüz Prof. Dr. Cemal Yıldız, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da 7-9 Eylül 2022 tarihleri arasında düzenlenen "Balkanlar'da Türkçe Öğretimi ve Türkoloji Uluslararası Sempozyumu"na katıldı.

Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Tayyar Kağan Atay, Türkiye Maarif Vakfı Başkan Vekili Prof. Ahmet Emre Bilgili, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin'in de konuşmacı olarak yer aldığı sempozyumda konuşan TAÜ Rektörü Yıldız, “Türk-Alman Üniversitesi üç dilde eğitim yapan bir devlet üniversitesi olarak dil öğretimi ve uluslararası akademik iş birliği alanlarında önemli tecrübeye sahip. Dil öğretim yöntemi ve uluslararası akademik birikimimizi başta Balkanlar olmak üzere dünyada Türkçe öğretimi konusunda her zaman paylaşmaya ve desteklemeye hazırız” dedi.