Türk-Alman Üniversitesi TÜBİTAK Başkanını Ağırladı

18.11.2022

Türk-Alman Üniversitesi Uluslararası Yüzey Araştırmaları ve İnovasyon Merkezi [TAÜ UYAM A.Ş.]-TÜBİTAK Sektör Buluşması etkinliği 18 Kasım 2022 tarihinde TAÜ Derslikler Binası Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Mandal’ın teşrifleriyle gerçekleşen program, kampüs gezisi ve ALUAM Binası ziyareti ile başladı. TUSAŞ, BORÇELİK, MAN, MERCEDES, COŞKUNÖZ METAL, ASAŞ başta olmak üzere sektör ve akademi dünyasından birçok paydaşımızın katıldığı etkinliğin açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Cemal Yıldız yaptı. Yıldız, üniversite-sanayi iş birliğinin önemini ve Türk-Alman Üniversitesinin bu konudaki başarılı atılımlarını vurguladı. Açılış konuşmasının ardından TAÜ-UYAM A.Ş. Genel Müdürü ve Güdümlü Proje Yürütücüsü Dr.-Ing. Çağatay Elibol; katılımcılarla TAÜ-UYAM’ın yapısı ve hedeflerine dair sunumunu paylaştı. Toplantının son konuşması Türkiye’deki bilimsel ve teknolojik araştırmaların en önemli destekleyici kurumlarından olan TÜBİTAK’ın Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal tarafından gerçekleştirildi. Mandal; sektörün yenilikçi, işbirlikçi, geliştirme odaklı bilgi üretiminin önemini vurguladı ve TÜBİTAK destekleri ile öncelikli alanlar hakkında da detaylı paylaşımlarda bulundu.

TAÜ UYAM-TÜBİTAK Sektör Buluşması etkinliği, katılımcılardan gelen soruların yanıtlanmasını içeren interaktif bölümün ardından Rektörümüz Yıldız’ın TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’a hediye takdimi ile sona erdi. Konferans sonrası Rektörümüz Yıldız; Genel Koordinatörümüz Prof. Dr. Ferit Küçükay, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Aysel Uzuntaş, Prof. Dr. Hamide Özden Özkaya Ferendeci ve Prof. Dr. Ali Gökhan Yavuz ile birlikte TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ı Rektörlük Makamında ağırlayarak sohbet etti.