Türk-Alman Üniversitesinde Astana 2. Uluslararası Hukuk ve Sosyal Bilimler Sempozyumu Düzenlendi

14.11.2023

Astana 2. Uluslararası Hukuk ve Sosyal Bilimler Sempozyumu, Üniversitemiz ve Astana Yayınları iş birliğiyle 11-12 Kasım 2023 tarihlerinde, D Blok Konferans Salonu’nda Rektörümüz Prof. Dr. Cemal Yıldız ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlyas Doğan'ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Sempozyumun açılış konuşmasında Rektörümüz Prof. Dr. Cemal Yıldız: "12 ülkeden katılımcının yer aldığı bu sempozyumda, 30 çevrim içi, 8 fiziki oturum gerçekleştirilecek olup bu oturumlarda 75’i yurt içinden, 150’si ise yurt dışından olmak üzere toplam 225 bildiri sunulacaktır. Bildirilerin, sempozyum sonrasında kitap olarak yayımlanması amaçlanmaktadır. Bu şekilde, sempozyumda ortaya konan değerli düşünce ve yaklaşımlardan, tüm akademisyenlerin istifade etmesi sağlanmış olacaktır. Kıymetli zamanlarını bizlere ayırıp bilgi ve deneyimlerini cömertçe bizlerle paylaştıkları için şimdiden değerli konuşmacılara, Astana Yayınlarının kıymetli çalışanlarına, sempozyumun düzenlenmesindeki önemli destekleri için Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. İlyas Doğan’a ve emeği geçen akademisyenlere sizlerin adına tekrar teşekkür ediyor, sempozyumun sosyal bilimler alanına önemli katkılar sunacağı inancıyla hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum." dedi.

Yurt içi ve yurt dışından yoğun katılımın olduğu sempozyum, bilim insanlarının hukuk ve sosyal bilimler alanındaki özgün ve nitelikli çalışmalarını sunmasıyla iki gün boyunca  devam etti.