TAÜ’de Çocuk ve Yeni Medya Çalıştayı

29.06.2022

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının himayesi ile 22 Haziran günü TAÜ’de Çocuk ve Yeni Medya Çalıştayı gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Gelecek, onu tasarlayanlarındır” vizyonundan hareketle, 22 Haziran 2022 tarihinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının himayesi ile HAKEDER ve Beykoz Belediyesi tarafından Türk-Alman Üniversitesi Kültür ve Sosyal Bilimler Fakültesi YAMEDLAB Salonunda ‘Çocuk ve Yeni Medya’ konulu çalıştay gerçekleştirildi. 28 Mayıs 2022 tarihinde yapılan ‘Çocuk ve Yeni Medya’ konulu sempozyumun devamı niteliği taşıyan çalıştaya birçok disiplin ve alanlarda çalışan yaklaşık elli uzman katıldı. Farklı alanlara mensup akademisyenler, uzmanlar, hukukçular, medya çalışanları ve uluslararası kuruluş temsilcileri toplam beş oturumda ‘Çocuk ve Yeni Medya’ konusunu kapsamlı biçimde değerlendirdi. Çalışmalar neticesinde ‘Dijital Medyada Çocuk Güvenliği’, ‘Çocuk Yararına Dijital İçerik Üretimi’, ‘Çocuklarda Dijital Bağımlılıkla Mücadele’, ‘Dijital Ebeveynlik’ ve ‘Dijital Sosyal Koruma Sistemi’ başlıkları ön plana çıktı. Gün sonunda taslak halinde katılımcılara sunulan çalıştay sonuç bildirgesinin, Eylül 2022’de kamuoyuyla paylaşılması kararlaştırıldı.