TAÜ Uzaktan Eğitimde İlk 10’da

20.05.2020

Uzaktan eğitim sürecindeki üniversite öğrencilerinin memnuniyetlerini değerlendiren ‘Yeni Tip Koronavirüs Pandemisi Döneminde Üniversitelerde Uzaktan Eğitim: Lisans Öğrencileri Kapsamında Bir Değerlendirme Çalışması’ başlıklı makaleye göre en yüksek memnuniyet düzeyine sahip devlet üniversiteleri sıralamasında Türk-Alman Üniversitesi 7. sırada.

Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Prof. Dr. Engin Karadağ ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından yazılan ‘Yeni Tip Koronavirüs Pandemisi Döneminde Üniversitelerde Uzaktan Eğitim: Lisans Öğrencileri Kapsamında Bir Değerlendirme Çalışması’ başlıklı makale Yükseköğretim Dergisinde yayınlandı. Uzaktan eğitim sürecindeki uygulamalara dair lisans öğrencilerinin memnuniyetlerinin incelendiği makalede 111 devlet ve 52 vakıf olmak üzere toplam 163 üniversitede eğitim gören 17.939 öğrenci örneklem alanına dahil edildi.

Türk-Alman Üniversitesi İlk 10’da

Türkiye’de 16 Mart 2020 tarihinden itibaren üniversitelerin 2020–2021 bahar dönemini uzaktan eğitimle sürdürmesine dair kararının ardından bu sürecin getirdiği sorunların saptanması ve uzaktan eğitimin geleceğine dair çıkarımlarda bulunmayı amaçlayan araştırma sonuçlarına göre memnuniyet düzeyi en yüksek ilk on devlet üniversitesi sıralamasında Türk-Alman Üniversitesi 7. sırada yer aldı. Öğrencilerin uzaktan eğitim sürecini pek çok açıdan değerlendirmesine vesile olan araştırmaya http://www.yuksekogretim.org/ozet_2020000009.asp adresinden ulaşabilirsiniz.