Uluslararası Triboloji Konseyinde Bizden Biri: Dr. Öğr. Üyesi Çağatay Elibol

22.07.2022

Üniversitemiz Fen Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Çağatay Elibol International Tribology Council [ITC] Türkiye Temsilcisi & Kıdemli Üye olarak seçilmiştir. Lyon'da 22.07.2022 tarihinde gerçekleşen konsey oturumunda öğretim üyemiz Dr. Elibol oy birliği ile seçilmiştir. İlerleyen süreçte, ülkemizde henüz bulunmayan Ulusal Triboloji Federasyonu oluşumuna da önayak teşkil edecek bu gelişme, kurduğumuz Yüzey Araştırmaları Merkezi (UYAM) ile üniversitemize de uluslararası arenada büyük katkı sunma potansiyeline sahip bulunmaktadır.

Üniversitemizin öğretim üyelerinin bu tür uluslararası başarılara imza atması hepimiz açısından son derece mutluluk ve gurur kaynağıdır. Genç öğretim üyemizi kutlar, bu yöndeki başarılarının devamını dileriz.