TAÜ 'Sıfır Atık Belgesi' Almaya Hak Kazandı

17.03.2021

Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ), Sıfır Atık Yönetmeliği kapsamında firma, kurum veya kuruluşların Sıfır Atık’a dahil olabilmesi için uygulaması gereken adımlardan oluşan yedi aşamalı yol haritası olan Sıfır Atık Yönetim Sistemi'ni kurması sebebiyle İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından verilen Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazandı.

Tüm Birimlerde Sıfır Atık Yönetim Sistemi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan Sıfır Atık Projesi çerçevesinde örnek çalışmalar yürüten TAÜ’nün tüm birimlerinde uygulanan Sıfır Atık Yönetim Sistemi kapsamında personel ve öğrencilerin kullandığı alanlara sıfır atık kumbaraları yerleştirildi. Bu sayede atıkları kaynağında ayrıştırma ve oluşturulan geçici atık depolama alanı ile geri dönüşüm sürecine katkı sağlayan TAÜ, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 'Sıfır Atık Belgesi'ne layık görüldü.