2022 Yılı 5. Yükseköğretimde Uluslararasılaşma ve İstişare Toplantısı

22.12.2022

2022 Yılı içerisindeki “5. Yükseköğretimde Uluslararasılaşma ve İstişare Toplantısı” İstanbul Üniversitesi ev sahipliğinde 20 Aralık 2022 tarihinde Prof. Dr. Fuat Sezgin Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Toplantıya YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Halim Haldun Göktaş, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Türk-Alman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Yıldız ve uluslararası ilişkiler alanında birçok akademisyen katılım sağladı.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak’ın açılış konuşmasının ardından söz alan YÖK Başkan Vekili Sayın Prof. Dr. Halim Haldun Göktaş konuşmasına YÖK olarak öncelikli hedeflerinden birinin uluslararasılaşma olduğunu belirterek başladı. Türkiye olarak 200’den fazla üniversitede 7 milyondan fazla öğrenciye eğitim hizmeti verildiğinden bahseden Prof. Dr. Göktaş, 191 ülkeden 300 bin uluslararası öğrencinin de eğitim aldığını ifade etti. Yükseköğretimde uluslararasılaşmanın öncelikle akreditasyon, ortak proje ve yayın faaliyetleri ve bu adımların görünürlüğünün sağlanmasıyla gerçekleşeceğini söyleyen Prof. Dr. Göktaş, üniversitelerin bu konularda ellerinden geleni yapmalarını istedikten sonra verimli bir toplantı olmasını dileyerek sözlerini sonlandırdı.