Rektörümüz Prof. Dr. Cemal Yıldız, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Dünya'da ve Türkiye’de Türkçe ve Türkçe Öğretimi Paneli”ne Katıldı

07.01.2023

Rektörümüz Prof. Dr. Cemal Yıldız, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesi ve Türk Ocakları Çanakkale Şubesinin birlikte düzenlediği “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Dünya'da ve Türkiye’de Türkçe ve Türkçe Öğretimi” konulu panele konuşmacı olarak katıldı.

“Cumhuriyetin 100. Yılı Etkinlikleri” kapsamında 4 Ocak 2023 tarihinde ÇOMÜ Troya Kültür Merkezinde gerçekleştirilen panele, pek çok akademisyen ve Türk Ocakları Çanakkale Şubesi yetkilileri ile üniversite öğrencileri katıldı.

Türk Ocakları Çanakkale Şube Başkanı Doç. Dr. Oğuz Diker, ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç ve ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat'ın açılış konuşmalarının ardından Doç. Dr. Mehtap Özden moderatörlüğünde başlayan panelde Rektörümüz Prof. Dr. Cemal Yıldız “Yurt Dışında Anadili Eğitim ve İki Dillilik” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Panel, Prof. Dr. Mustafa Sinan Kaçalin'in “Mevlit”, Prof. Dr. Yakup Yılmaz’ın “Türkçe Öğretimi Tarihinde Avrupa Yakası” konularındaki sunumlarının ardından konuşmacılara hediye takdim edilmesi ve fotoğraf çekimi ile tamamlandı.