Rektör Yıldız, Uluslararası Yarışmada Ödül Alan Öğrencimizi Tebrik Etti

05.07.2022

Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ) Rektörü Prof. Dr. Cemal Yıldız ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aysel Uzuntaş, katıldığı Uluslararası Regeneron ISEF 2022 Yarışmasında ülkemizi temsil eden TAÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Hazırlık Sınıfı öğrencisi Yavuz Bülent Yurduseven’in başarısını tebrik etti.

Uluslararası Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışmasında bir özel bir de büyük ödül alarak ülkemizi uluslararası alanda başarıyla temsil eden Yavuz Bülent Yurduseven’i tebrik amacıyla gerçekleşen buluşmada, yarışmanın içeriği ve katılan projeler üzerine konuşuldu. Rektör Yıldız ve Rektör Yardımcısı Uzuntaş, Yurduseven’e hediye takdim ederek başarılarının devamını diledi.

Yavuz Bülent Yurduseven, Mayıs 2022’de kurumsal ve akademik sponsorların desteğiyle Society for Science & the Public Derneği tarafından ABD’nin Georgia eyaletinin başkenti Atlanta şehrinde düzenlenen ve 63 ülkeden 1.140 projenin sahibi 1.750 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen Uluslararası Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışması (International Science and Engineering Fair)’nın 'USA Ulusal Güvenlik Ajansı Araştırma Ödülü' kategorisinde üçüncülük ve Matematik kategorisinde ilk 4’e verilen 'Büyük Ödül'de dördüncülük olmak üzere iki ödül birden kazanmıştı. Yarışmaya katılan projeler, TÜBİTAK tarafından 53 yıldır düzenlenen 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda ön değerlendirme, bölge değerlendirmesi, final değerlendirmesi ve uluslararası proje yarışmalarına katılacakların belirlenmesi olmak üzere dört aşamadan geçerek belirlendi. 13 proje arasından üç proje özel ödül, dört proje ise Regeneron ISEF büyük ödülüne layık görüldü.