Türk-Alman Üniversitesi, Yeni Öğrencileriyle Oryantasyon Programında Buluştu

03.10.2023

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Yeni Başlayan Öğrencilere Yönelik Oryantasyon Programı, 2 Ekim 2023 Pazartesi günü Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Aysel Uzuntaş, öğretim üye ve elemanları, idari personel ve öğrencilerimizin katılımlarıyla Derslikler Binası D Blok Konferans Salonu'nda  gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu oryantasyon programı, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Aysel Uzuntaş'ın açılış ve hoş geldiniz konuşmasıyla başladı. Üniversite yaşamı ile ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Uzuntaş, öğrencilere  öğrenmeye açık olmalarını ve yeni bilgiler öğrenme sürecini severek benimsemelerini tavsiye etti. Ardından Türk-Alman Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğümüz, üniversitenin yapısı ve tanıtımı hakkında bilgilendirme sunumunu gerçekleştirdi. Program kapsamında, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. Leyla Coşan, hazırlık sınıfı ve sınav süreçleri konulu sunumu ile öğrencilere seslendi. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığımız, gerçekleştirdiği sunumu ile öğrenci işleri süreçlerinin genel işleyişi hakkında bilgilendirme yaptı. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımızın sunumunda kampüs yaşamı, öğrenci toplulukları, sosyal etkinlikler, barınma, ulaşım ve kısmi zamanlı öğrenci tutorluk programı gibi konular ele alındı. Oryantasyon programında "Bağımlılıkla Mücadele ve Farkındalık" konulu sunum ile öğrencilerin bağımlılık konusunda dikkat etmesi gereken önemli bilgiler sunuldu. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığımız, kütüphane koleksiyonu, dijital kaynaklar ve kitap ödünç alma işlemleri hakkındaki bilgileri öğrencilerle buluşturdu. Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğümüz ise Erasmus, Mevlana ve çift diploma programları gibi uluslararası olanaklar ve bağlantılar hakkında bilgiler aktardı. Program, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.