Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ) Sanayi Çalıştayı

08.07.2022

7 Temmuz 2022 tarihinde Türk-Alman Üniversitesi ev sahipliğinde sanayi devi firmaların temsilcilerinin katılımıyla Yaratıcı Medya Laboratuvarı Salonunda “Sanayi Çalıştayı” gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını TAÜ Rektörü Prof. Dr. Cemal Yıldız ve TAÜ Genel Koordinatörü Prof. Dr. Ferit Küçükay’ın yaptığı çalıştayda; Mercedes-Benz Türk, BSH, Siemens, Allianz Teknik, MAN, Bosch, Bayer, SAP gibi sanayi devi firmalar ile Türk-Alman Üniversitesi öğretim üyeleri bir araya geldi.

Açılış konuşmalarının ardından, üniversite-sanayi iş birliğinin kurulması ve efektif bir şekilde hayata geçirilmesi sonucu sektör paydaşlarıyla beraber ülke ekonomisi ve endüstrisine katma değeri yüksek ürünler kazandıracak adımların atılması hususunda paylaşımlar gerçekleştirildi.  Sanayi kuruluşlarının temsilcileri tarafından firma faaliyetlerinin tanıtımı ve fakülte temsilcisi öğretim üyelerimizin aktarımıyla TAÜ araştırma alanlarına yönelik sunumlar yapıldı. TAÜ’nün araştırma konuları ile firmaların çalışma sahalarını bir araya getirebilecek ve karşılıklı potansiyel çalışma alanı ile ihtiyaçlarını tespit ederek somut bir üniversite-sanayi iş birliği altyapısına zemin oluşturabilecek alanlara dair fikir alışverişleri gerçekleştirildi.