Türk-Alman Üniversitesi 6. Mezuniyet Töreni

26.09.2022

Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ) 2021-2022 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni 23 Eylül 2022 Cuma günü Rektör Prof. Dr. Cemal Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Aysel Uzuntaş, Prof. Dr. Hamide Özden Özkaya Ferendeci, Prof. Dr. Ali Gökhan Yavuz, fakülte dekanları ve öğretim üyeleri ile mezun öğrenciler ve yakınlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler anısına saygı duruşu ile İstiklal Marşı’nın okunmasını takiben başlayan törenin açılış konuşmasını Rektör Yıldız yaptı. “Sizler hızlı adımlarla hem yurt içinde hem de yurt dışında ve de uluslararası platformlarda kısa bir süre içerisinde lider Üniversiteler arasına giren ve artık marka değeri olan bir Üniversite’den mezun olmanın haklı gururunu yaşıyorsunuz. Bilgi ve başarı dolu gençler olarak geldiğiniz bu Üniversiteden daha donanımlı, daha bilgili ve daha özgüvenli bireyler olarak mezun oluyorsunuz. Türk-Alman Üniversitesi mensubu olarak gittiğiniz her yerde bu ayrıcalığın farkına varacaksınız” cümleleriyle mezun öğrencilere seslenen Prof. Dr. Yıldız, “Bundan sonraki hayatınızda da büyük emekler vererek elde ettiğiniz bu başarıyı sürdüreceğinize ve çok önemli başarılara imza atacağınıza inancımız Türk-Alman Üniversitesi ailesi olarak tamdır” ifadelerini kullandı.

Rektörümüzün ardından TAÜ Genel Koordinatörü Prof. Dr. Ferit Küçükay, Türkiye’de olmadığı için mezun öğrencilerimize bir video aracılığıyla seslendi ve “Şu andan itibaren sizler Türk-Alman Üniversitesi’nin en iyi elçilerisiniz” dedi.

Üniversitemizin tüm akademik ve idari kadrolarını temsilen konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Mühendislik Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Mehmet İpekoğlu, “Yalnızca on yıldan biraz fazla bir zaman içerisinde Türk-Alman Üniversitesi yalnızca benim hayal gücümü aşmakla kalmadı, aynı zamanda ülkemizin yüksek öğretim anlayışını değiştiren, dönüştüren ve her geçen yıl bir öncekinden daha ileriye taşıyan adımları emin bir şekilde hayata geçirdi” ifadelerini kullandı ve mezun öğrencilerimize “Sizler Türk-Alman Üniversitesi mezunları olarak, yüz yıllardır büyük bir dayanışma içerisinde olan iki büyük ulusun, iki köklü kültürün temsilcileri, köprülerisiniz. Bu ağır ancak çok kutsal yük, sizleri meslek hayatınızda daima ileriye götürecek ve sizleri, ferdi olduğunuz toplulukların vazgeçilmez bireyleri haline getirecek” sözleriyle seslendi.

Mezuniyet töreni açılış konuşmalarının sonuncusu, Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden Üniversite Birincisi olarak mezun olan Batıkan Bora Ormancı tarafından gerçekleştirildi. Hem TAÜ’deki hem de partner üniversitelerdeki öğretim üyelerinden ders almış olmanın ayrıcalıklarına vurgu yapan ve “Tüm arkadaşlarımın mezuniyetlerini birer birer tebrik ediyorum ve herkese hayatlarının geri kalanında başarılar diliyorum” sözleriyle konuşmasını tamamlayan Ormancı’ya, Rektör Yıldız tarafından Onur Belgesi ve hediye takdim edildi.

Mühendislik, Fen, Kültür ve İletişim Bilimleri, Hukuk ve İktisadi İdari Bilimler Fakültelerindeki on iki bölümden 348 öğrencinin mezuniyet coşkusu yaşadığı törenler; tebrik belgelerinin takdimi, kep atma ve toplu fotoğraf çekimlerinin ardından sona erdi.