Türk-Alman Üniversitesi 7. Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

07.07.2023

Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ) 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni 7 Temmuz 2023 Cuma günü Rektör Prof. Dr. Cemal Yıldız, Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bekir Sami Yılbaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hisakazu Mihara, Prof. Dr. Ahmet Şahin, Türk-Alman Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Aysel Uzuntaş, Prof. Dr. Hamide Özden Özkaya Ferendeci, Prof. Dr. Ali Gökhan Yavuz, fakülte dekanları ve öğretim üyeleri ile mezun öğrenciler ve yakınlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler anısına saygı duruşu ile İstiklal Marşı’nın okunmasını takiben başlayan törenin açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Cemal Yıldız yaptı. “Türk-Alman Üniversitesi Mezunları olarak sizler yalnızca teknik uzmanlıkla değil, aynı zamanda eleştirel düşünme becerileri, uyum sağlama yeteneği ve kültürler arası yetkinliklerle de donatıldınız. Bu nitelikler, çağımızın zorluklarının üstesinden gelmenizi ve seçtiğiniz alanlarda anlamlı bir etki yaratmanızı sağlarken sizlere sunulan çok dilli ve dönüştürücü eğitim deneyimi ise dünya vatandaşı ve küresel değişimin temsilcileri olma yolunda sizleri birer aday haline getiriyor,” ifadeleriyle mezun öğrencilere seslenen Prof. Dr. Yıldız, “Yolculuğunuzun bir sonraki aşamasına geçerken, eğitiminizin yalnızca kişisel kazanç için değil, aynı zamanda toplumun iyiliği için olduğunu unutmayın,” şeklinde konuştu.

Rektörümüzün ardından TAÜ Genel Koordinatörü Prof. Dr. Ferit Küçükay, mezun öğrencilerimize seslendi ve “Sevgili mezunlarımız, TAÜ’den aldığınız diploma ve mesleki, sosyal ve çok dilli donanımınız ve beceri ile artık gelecekte bir uzman veya yönetici olarak ekonomiye ve topluma üstün hizmetler sunmak için en iyi şartlara sahipsiniz. Becerilerinizle Türk- Alman ikili ilişkilerini derinleştirecek ve iki ülke arasındaki köprüyü daha da sağlamlaştıracak bir konumdasınız,” dedi.
Üniversitemizin tüm akademik ve idari kadrolarını temsilen konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Prof. Dr. Müge Klein, “Mezuniyet bir şeylerin sonudur ancak aynı zamanda yeni bir başlangıçtır. Burada elde ettiğiniz değerli kazanımlarla, hayatınızdaki yeni döneme en iyi hazırlanmış şekilde başlayacağınıza eminim. Türk-Alman Üniversitesinde edindiğiniz evrensel bilgi ve beceriler ile sadece Türkiye’de değil, dünyanın her yerinde başarılı olacağınıza inanıyorum,” ifadelerini kullandı.

Son olarak Hukuk Fakültesinden Üniversite Birincisi olarak mezun olan Doğa Ceylan konuşmasını gerçekleştirdi. Bugünün bir son olmadığının farkında olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Ceylan, “Gerek hukuk fakültesinin gerekse Türk Alman Üniversitesinin bana kattığı, beni daha iyi olmaya ittiği her şey için öncelikle hem kişisel hem de akademik anlamda her zaman yanımızda olan çok değerli hocalarımıza teşekkür etmek istiyorum,” dedi. Konuşmasının ardından Ceylan’a, Rektör Yıldız tarafından plaket ve hediye takdim edildi.

Mühendislik, Fen, Kültür ve İletişim Bilimleri, Hukuk ve İktisadi İdari Bilimler Fakültelerinden öğrencilerin mezuniyet coşkusu yaşadığı törenler; tebrik belgelerinin takdimi, kep atma ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.