Türk-Alman Üniversitesi Afet Farkındalık Eğitimlerine Başladı ​​​​​​​

28.11.2022

Üniversitemiz personelini yangın, deprem, sel gibi çeşitli afetlere hazır hale getirmek, acil durumlarda nasıl hareket edilmesi gerektiği konusunda kişileri bilinçlendirmek amacıyla Rektörlüğümüz tarafından İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen Afet Farkındalık Eğitimi oturumlarının ilki 28 Kasım 2022 tarihinde Derslikler Binası A Blok Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Eğitmenleri tarafından Türk-Alman Üniversitesi mensuplarına 28 Kasım - 9 Aralık 2022 tarihleri boyunca verilecek olan Afet Farkındalık Eğitiminin açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Cemal Yıldız yaptı. Türkiye’nin deprem kuşağında olduğunu ve karşılaşabileceğimiz kötü durumlara karşı hazırlıklı olmamız gerektiğini hatırlatan Rektörümüzün ardından İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Eğitmenlerinden Ebru Sözer Afet Farkındalık Eğitimine başladı. Sözer; katılımcılara deprem, sel ve yangın başta olmak üzere afet ve acil durumlara dair alınması gereken önlemler hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Afet Farkındalık Eğitimi, Çök-Kapan-Tutun tatbikatıyla sona erdi.