Türk-Alman Üniversitesi Ailesi Depremzedeler İçin Tek Yürek

10.02.2023

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 10 şehirde büyük kayıplara neden olan 7.7 ve 7.6’lık depremlerin ardından Üniversitemiz yönetimi ve öğrencilerinin başlattığı ayni yardım kampanyası devam ediyor.

Üniversite bünyesinde kurulan Deprem Acil Destek Birimi koordinasyonunda öğrencilerimizin özverili desteğiyle yürütülen kampanya dahilinde toplanan ayni yardımlar, Beykoz Kaymakamlığının belirlediği afet merkezlerine iletiliyor. Gerek Üniversitemizde toplanan gerekse afet merkezi olarak belirlenen Anadolu Hisarı Ortaokuluna nakledilen yardımların tasnif edilerek kolilere yerleştirilmesi ve insan zinciri oluşturularak tırlara yüklenmesinde gönüllü olarak yer alan öğrencilerimiz, geç saatlere kadar çalışmalara devam ediyor.

Rektörümüz Prof. Dr. Cemal Yıldız, deprem bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine yardım edebilmek için günlerdir fedakarca emek veren Türk-Alman Üniversitesi öğrencileri ve personelini, 9 Şubat 2023 tarihinde çalışma yürüttükleri Anadolu Hisarı Ortaokulunda ziyaret ederek teşekkürlerini iletti. Genel Koordinatörümüz Prof. Dr. Ferit Küçükay, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Aysel Uzuntaş ve Ali Gökhan Yavuz, fakülte dekanlarımız ile Türk ve Alman akademisyenler de çalışmalara katılarak yardımda bulundu. Acil ihtiyaçlar başta olmak üzere kampanyaya dair bilgi alan, Üniversitemizin katkı sağlayabileceği konular hakkında talepleri dinleyen Rektörümüz Yıldız, ayni bağış kolilerinin taşınmasına yardım edip Türk-Alman Üniversitesi öğrencileri ve personelini gösterdikleri dayanışma için kutladı.