Türk-Alman Üniversitesi Olarak Ebediyete İntikalinin 84. Yılında Atamızı Andık

10.11.2022

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sonsuzluğa uğurlanmasının 84. yılında Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından "10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni” düzenlendi.

Akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirilen 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni, 09.05’te saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Aysel Uzuntaş’ın konuşmasıyla devam etti. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Aysel Uzuntaş, konuşmasında günün anlam ve önemi üzerinde durdu. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” ve “ Benim manevî mirasım ilim ve akıldır.” sözlerinden yola çıkarak, “Bizler bilimin ışığında Cumhuriyetimizi daha ileriye götürmeye devam edecek; Üniversitemizde verdiğimiz eğitim ve bilimsel çalışmalarımız, eğitimde ve bilimde inovasyon ve süreklilik temel anlayışımız ile bu yolda büyük katkılar sunacağız.” dedi. “Cumhuriyeti ve manevî mirasını emanet ettiği Türk gençliği ile birlikte Atamızı aramızdan ayrılışının 84.yılında saygı, minnet ve özlemle yad ediyoruz. Her şey önce anlamak ile başlar. ‘Beni görmek demek, behemehal yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kâfidir.’ diyen Atamızın fikirlerini, duygularını anlıyor ve hissediyoruz. Ruhu şad olsun.” ifadelerini kullanan Prof. Dr. Uzuntaş’ın konuşmasının ardından anma töreni programı sona erdi.