Türk-Alman Üniversitesinde Afet Farkındalık Eğitimi Gerçekleştirildi

17.10.2023

Üniversitemiz ve İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü arasında imzalanan Afet Farkındalık Eğitimi ve İşbirliği Protokolü kapsamında, 16-17 Ekim 2023 tarihlerinde Derslikler Binası C Blok 1. kat Konferans Salonu'nda Afet Farkındalık Eğitimleri düzenlendi. Türk-Alman Üniversitesi akademik ve idari personeli ile öğrencilerinin katılım gösterdiği eğitim, "Afete Hazır Türkiye Projesi" kapsamında görevli Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Eğitmeni Özgür Özaltun tarafından verildi. Üniversitemiz mensuplarını yangın ile deprem gibi çeşitli afetlere ve acil durumlara karşı hazır duruma getirmek, acil durumlarda nasıl hareket edecekleri konusunda bilinçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen eğitim kapsamında, afetlerin öncesindeki hazırlıklar, afet sırasında doğru davranışlar, afet sonrasındaki ilk saatler ve çevremizdeki riskler hakkında önemli bilgiler aktarıldı.